Zo kleed je je baby voor elk type weer

baby weer

Zo heeft je baby het nooit te koud of te warm

Af en toe vinden we het al lastig genoeg om zelf een outfit te kiezen voor het weer buiten, laat staan voor een baby. Is het wel warm genoeg? Is het niet te warm? Moet er misschien nog een laagje bij? Lange mouwen, korte mouwen? Om al die twijfels weg te nemen, zetten wij een paar tips op een rijtje voor hoe je je baby kleedt voor elk type weer. 

Naar buiten met je baby

Het liefst wil je je kleine hummeltje waarschijnlijk zo lang mogelijk binnen houden en beschermen tegen de boze buitenwereld. Lekker knuffelen in bed en op de bank. Toch weet je dat het ook heel goed is om buiten een frisse neus te halen. Maar dan komt het volgende dilemma: wat trek je je kleine baby aan? In de winter ben je al snel bang dat je baby het te koud heeft, in de zomer juist dat hij of zij het te warm heeft.

Elk type weer

Op Her Family vonden wij een heel handig overzicht om je kleine baby perfect te kleden voor elk type weer. Of het nou winters weer is of boven de 26 graden, zo heeft je kindje het nooit te koud of te warm.

In de winter

Bij temperaturen onder de 16 graden adviseert het overzicht om met voldoende laagjes te werken. Denk aan leggings of een maillot, een rompertje, een babypakje, een dikkere jas, een muts en dikke sokken. Wij willen daar ook graag nog handschoentjes aan toevoegen, die bij winterse temperaturen niet mogen ontbreken. Als je buiten aan de wandel gaat, dan is een dekentje ook geen overbodige luxe voor je baby.

In de zomer

Hoe verder de temperaturen stijgen, hoe minder laagjes je nodig hebt voor je baby. Bij temperaturen tot 23 graden adviseert het overzicht om je baby te kleden in lange mouwen en ook de beentjes nog te bedekken. Bij een temperatuur van 24 à 25 graden mag het wel iets luchtiger met korte mouwen en een los, dun broekje. Is het echt warm? Dan is een rompertje met korte mouwen meer dan voldoende, blijkt uit het overzicht.

Gezonde verstand

Natuurlijk is zo’n overzicht heel handig en kan het houvast bieden, maar niemand kent je baby beter dan jij. Jij zult als geen ander zien of voelen of je baby het misschien te warm of te koud heeft. Gebruik dan ook altijd je gezonde verstand als je je jonge baby aankleedt voor een wandeling buiten. Ga je bijvoorbeeld voor een ritje in de kinderwagen, of draag je de kleine dicht tegen je aan in een draagdoek? En bij twijfel: laagjes zijn altijd goed.

Lees ook: ‘Is het raar dat ik ervoor kies om een alleenstaande moeder te worden?’

Bron: Her Family | Beeld: Unsplash