Vrouw vraagt zich af: ‘Kan ik verliefd worden op iemand die ik niet aantrekkelijk vind?’

aantrekkelijk

Wat denk jij: is dit mogelijk?

Is Lang Leve de Liefde ook jouw guilty pleasure? Dan komen de woorden ‘fysieke aantrekkingskracht’ je vast niet onbekend voor. Als het er niet is, komt het er ook niet – als we menig dater in het programma mogen geloven. Of toch wel? Op Reddit vraagt een vrouw zich af of het mogelijk is om verliefd te worden op iemand die ze niet aantrekkelijk vindt. 

Niet aantrekkelijk

Ghislaine* is al jarenlang goed bevriend met Carlos, die al jaren een oogje op haar heeft. De laatste tijd zijn er ook bij haar voorzichtig gevoelens gaan groeien. Er is echter één probleem: ze vindt Carlos niet bepaald aantrekkelijk. “Nu ik dit schrijf, voel ik me gelijk al een slecht persoon”, begint Ghislaine op het anonieme forum. “Ik denk dat ik mijn gevoelens voor hem lange tijd niet echt begreep, omdat ik me fysiek niet tot hem aangetrokken voel.”

Uiterlijk versus innerlijk

“Ik begrijp dat uiterlijk niet alles is, maar ik overdenk echt elke situatie”, gaat Ghislaine verder. Zo vertelt ze dat ze bang is wat anderen ervan zullen denken als ze een relatie met Carlos zou nemen. Zouden ze dat raar vinden? Zouden ze hem beoordelen op zijn uiterlijk? Aan de andere kant weet Ghislaine dat Carlos een ontzettend goed persoon is. “Hij zou me heel goed behandelen en ik weet dat hij honderd procent te vertrouwen is.”

Verliefd zonder fysieke aantrekkingskracht

Ghislaine is enorm in de war, laat ze weten op het forum. Is die fysieke aantrekkingskracht onmisbaar voor een goede relatie? Of kun je ook verliefd worden als je iemand niet aantrekkelijk vindt? “Ik denk dat ik gewoon op zoek ben naar de geruststelling die ik nodig heb”, aldus de vrouw in een oproep om advies. Wat denk jij?

*Ghislaine en Carlos zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Commercial_East8350. 

Lees ook: Vrouw: ‘Ik denk dat mijn man homo is’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, freestocks