‘Mijn man deed stiekem een vaderschapstest, omdat zijn familie vindt dat onze dochter niet op hem lijkt’

vaderschapstest

De vrouw voelt zich enorm gekwetst door de actie van haar man en zijn familie

Als je kinderen krijgt weet je dat er een kans is dat je kind niet op jou zal lijken, maar op je partner. De dochter van Henry* lijkt totaal niet op hem en dat was voor hem en zijn familie genoeg reden om een vaderschapstest uit te voeren. Alleen gebeurde dit wel achter de rug van zijn vrouw Mary om. 

Huidskleur van ouders

Mary en haar man Henry hebben beiden een andere etnische achtergrond. “Mijn man is Servisch en zijn hele familie is erg wit”, begint Mary op het forum Reddit. Mary daarentegen heeft een bruine huidskleur. “Mijn vader is wit, met blond haar en blauw ogen. Met mijn moeder heb ik geen contact meer, maar zij heeft een donkerbruine huidskleur.” Om die reden zou het voor velen dan ook geen verrassing zijn dat het kindje van Mary en Henry geen witte huidskleur heeft.

Veranderend uiterlijk

“Toen ons kind was geboren, had ze een lichte huidskleur en glad haar, maar nu ze ouder wordt, verandert haar huidskleur naar een bruinere kleur. Ook is haar haartextuur veranderd naar fijn krullend, iets wat we niet hadden verwacht.” Mary vervolgt dat haar man een lieve vader is en zich heeft verdiept in hoe hij voor het haartype van zijn dochter moet zorgen. Het ding is alleen dat Henry erg beïnvloedbaar is.

“Toen de huidskleur van onze dochter donkerder werd, begon zijn familie grappen te maken over dat onze dochter van de melkboer kwam. Ik dacht er maar niet te veel van, maar vond wel dat de grappen te vaak werden gemaakt.” Het bleek echter niet bij grappen te bleven. Zo ontdekte Mary onlangs dat Henry’s familie hem dusdanig onder druk heeft gezet, dat Henry een vaderschapstest liet uitvoeren.

Ontdekking van test

“Een paar dagen geleden scrolde ik door de fotogalerij op de telefoon van mijn man, omdat ik op zoek was naar een foto van een bepaald document. Hij zat gewoon naast me. Ik klikte toen op iets wat leek op het document, maar in plaats daarvan bleek het een screenshot van een vaderschapstest te zijn.” Mary confronteerde haar man hier onmiddellijk mee en Henry voelde zich zichtbaar ongemakkelijk. “Hij gaf vervolgens toe dat iedereen in zijn familie het raar vond dat onze dochter zo’n donkerbruine huidskleur had, aangezien niemand in mijn familie zo donker is.” Mary vond het raar dat Henry’s familie die uitspraken had gedaan, want niemand had haar moeder ooit ontmoet.

Mary vervolgt dat ze vooral boos is, omdat hij toegaf aan het idee van zijn familie. “Ik vind het niet alleen respectloos naar mij toe, maar ook naar onze dochter. Hij zei dat hij het nooit geloofde, maar dat hij de test alleen deed om zijn familie te sussen.” Henry liet vervolgens berichten zien tussen hem en zijn familie en daarin nam hij het inderdaad op voor zijn vrouw. “Maar ik blijf boos dat hij dit achter mijn rug om deed.”

Woedend

Daarnaast is Mary ook kwaad op haar schoonfamilie. “Ik voel me niet meer comfortabel bij hen. Toch heb ik het idee dat ik het misschien moet laten gaan, om het welzijn van onze dochter. Maar ik kan het ook niet helpen dat ik mijn man niet meer geheel vertrouw, en dat gevoel heb ik nooit eerder had. Ik ben nog nooit zó boos op hem geweest.” Mary vraagt op Reddit dan ook advies. “Hoe kan ik het beste verder gaan met deze situatie?”

Mary en Henry zijn niet de echte namen van de personen in dit verhaal. De vrouw deelde haar verhaal op Reddit onder de gebruikersnaam THrowRA50centhex. 

Lees ook: ‘De man van mijn moeder is woedend dat ik hem niet accepteer als vader’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Kindred Hues Photography (Unsplash)