‘Ik wil niet dat het zusje van mijn kinderen me papa noemt’

De man voelt zich er niet comfortabel bij

Hoewel Luuk* en zijn ex Josie niet meer samen zijn, hebben de twee nog wel een erg goede en warme band. Erg fijn, want de twee delen de voogdij over hun twee zoons van 12 en 10 jaar oud. Na hun breuk raakte Josie per ongeluk zwanger van een man die zijn snor drukte en nu begint het derde kindje Luuk als haar vader te zien. Tot ongenoegen van Luuk zelf. 

Goede relatie met ex

Hoewel Luuk* en zijn ex Josie al enige tijd uit elkaar zijn, kunnen de twee het volgens Luuk nog erg goed met elkaar vinden. “We zijn erg goede vrienden”, vertelt hij op het forum Reddit. Om die reden spenderen Luuk en Josie, hun twee gezamenlijke kinderen en Josies dochtertje Eva veel tijd met elkaar. “Ik nodig altijd al Josies kinderen bij mij thuis uit als ik wat leuks met z’n allen wil doen. De kinderen gaan naar dezelfde school, dus dan haal ik Eva ook altijd op. Ook pas ik regelmatig op Eva als Josie het erg druk heeft.”

Papa noemen

Luuk vervolgt zijn verhaal dat hij altijd aardig is tegen Eva, maar dat hij absoluut geen vaderlijke rol voor haar vervult. Hij was onlangs ook erg verrast toen Eva hem papa noemde. “Nadat ik de kinderen van school had opgehaald en bij Josie afzette, vroeg ze of ik bleef eten. We hadden een lekker diner en ik bleef nog even hangen. Daarna gaf ik mijn zoons een knuffel en ze zeiden: ‘Doei pap’. Ook Eva knuffelde me en noemde me toen ook zo. Ik dacht dat ze zich vergiste en vroeg wat ze zei. Ze antwoordde: ‘O sorry… Ik wilde vragen of ik je ook zo mag noemen’.”

Discussie

De man voelde zich erg ongemakkelijk bij het idee dat ook Eva hem papa zou noemen. “Ik legde uit dat ik liever had dat ze me bij mijn naam zou noemen. Eva zag er toen heel verdrietig uit, maar het was niet anders.” De ex van Luuk denkt er net even anders over. “Ze vond dat ik me gedroeg als een eikel. Ze zei dat het heus niet zo was dat ze alimentatie van me verwachte en dat ik me gevleid zou moeten voelen.” Luuk houdt daarentegen voet bij stuk. “Ik vind het geen fijn idee en ik ben bang voor toekomstige verwachtingen als ik het toesta.” Welk advies zou jij Luuk in deze situatie geven?

*Luuk is niet de echte naam van de man. Op het forum doet hij zijn verhaal onder de naam TruthWordly1515.  

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man is me heel veel geld schuldig, maar wil wel een auto’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash