Vrouw biecht op: ‘Ik vertrouw mijn echtgenoot niet als vader’ 

vader

De kersverse vader valt continu in slaap terwijl hij op de baby moet letten 

Lieke* en haar man zijn onlangs ouders geworden van hun eerste kindje. Voor de meeste ouders is het leven met een kleine in huis even wennen, zo ook voor dit stel. Toch heeft Lieke het gevoel dat ze er alleen voor staat. De vader in kwestie valt namelijk steeds in slaap terwijl hij eigenlijk op zijn zoon moet letten.

Rooster gemaakt 

“We hebben al van alles geprobeerd, maar niks lijkt te helpen”, begint Lieke enigszins wanhopig haar verhaal op het forum Reddit. “We hebben een tijdje een rooster gemaakt, zodat een van ons kon slapen terwijl de ander op de baby letten. Dit leek mij een handige manier, maar mijn echtgenoot viel gewoon in slaap als hij ‘dienst’ had.” De kersverse ouders hebben allebei een slaapgebrek door de gebroken nachten, maar volgens Lieke doet haar man niet eens moeite om wakker te blijven. “Ik heb het gevoel dat ik zowel op hem als de baby moet letten. Ik ben doodsbang dat er iets met mijn kind gebeurt en ik ben gewoon op.”

In slaap gevallen 

Lieke heeft geprobeerd om haar echtgenoot aan te streken op zijn gedrag, maar het lijkt niet door te dringen. “We hebben er op een avond over gepraat, terwijl zijn ‘dienst’ al begonnen was. Daardoor kon ik wederom korter slapen, maar ik durfde hem gewoon niet alleen te laten met de baby. Ik was doodsbang dat hij in slaap zou vallen.” Dat wantrouwen viel echter niet in goede aarde bij de kersverse vader. “Hij werd boos omdat ik zei dat hij continu in slaap viel wanneer hij op de kleine zou letten.”

De druppel 

“Voor mij was dat de druppel die de emmer deed overlopen. Ik heb tien minuten non stop zitten huilen en hij heeft al die tijd niets gezegd of gedaan.” Lieke was er dan ook klaar mee en vertelde haar man boos dat hij mocht gaan slapen. “Hij geeft blijkbaar niks om mijn welzijn. Hij ligt nu heerlijk te slapen, terwijl ik wakker ben en een enorm slaapgebrek heb.”

Advies geven 

De vrouw zit met een enorme twijfel. “Wat moet ik in vredesnaam doen? Het kan zo niet langer doorgaan. Ik moet slapen, maar ik vertrouw er niet op dat hij wakker zal blijven om de kleine in de gaten te houden.” En nee, het is niet normaal dat ouders dag en nacht wakker blijven om hun baby in de gaten te houden. Lieke heeft alleen de angst dat er iets met het kindje gebeurt als ze even niet kijken. Dit probleem zorgt niet alleen voor een enorm slaapgebrek bij het stel, het doet ook niet veel goed voor hun relatie. Welk advies zou jij Lieke willen geven?

*Lieke is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/sad_whale_.

Lees ook: Dit zijn de 3 belangrijkste woorden in de opvoeding van je peuter 

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Laura Garcia