André Hazes ‘absurd druk ventje’ op middelbare school

andre hazes school

André maakte het zichzelf en zijn docenten lastig

De middelbareschooltijd van André Hazes is niet bepaald gemakkelijk verlopen. Hij maakte het niet alleen zichzelf, maar ook zijn docenten behoorlijk lastig op school. André vertelt erover in zijn column in Veronica Superguide. 

Zeven sloten… eh scholen

Al met al was Dré bepaald geen modelleerling te noemen. Hij schrijft: “Ik gok dat ik alle schoolbanken van Almere, Loenen en Vinkeveen heb gezien. Ik zat namelijk niet op één, maar op zeven scholen.” De volkszanger blikt terug op zijn tijd op school: “Ik was een absurd druk ventje.” 

Veel gezeik

In de klas leverde dit volgens hem ook “veel gezeik” op. “Ik moest vaak nablijven en wisselde vaak van school”, vertelt hij verder. Ook beseft hij nu dat hij voor de leraren en leraressen bloedirritant geweest moet zijn want, zo schrijft hij: “dit rotzakken haalde graag kattenkwaad uit.” 

Stront aan de knikker

Zijn gedrag liep geregeld zo erg uit de hand, dat Hazes senior eraan te pas moest komen. “Was er stront aan de knikker, dan kwam die ouwe van mij naar school. Soms had-ie al ergens opgetreden. Dan kwam-ie met een biertje te veel op en z’n blouse te ver opengeknoopt naar school en sloeg-ie met z’n vuist op tafel. We waren natuurlijk geen doorsnee gezin en onderwijzers wisten niet goed raad met ons”, beseft André nu. 

Carrière in stroomversnelling

Ook het feit dat de zangcarrière van André jr. in een stroomversnelling terecht kwam, deed zijn schoolresultaten niet bepaald goed. “Onderwijs is zeg maar niet mijn ding, al wist ik uiteindelijk toch een vmbo-t-diploma te halen. Ik vond dat ik meer leerde van vriendjes op straat. Zoals voor mezelf opkomen en een dikke huid kweken. Ik werd brutaal, maar tegelijkertijd supersociaal.” 

Lees ook: André Hazes en Sarah van Soelen delen verliefde foto vanuit hun nieuwe huis

Bron: Superguide | Beeld: Brunopress