Dave Roelvink over verschillende rollen mannen en vrouwen: ‘Waarom moet het allemaal gelijk zijn tegenwoordig?’

Dave Roelvink

Dave legt wel uit waarom hij dit vindt

Vaders willen ook een verschoontafel in herentoiletten en PvdA Eindhoven wil verkeersborden bij zebrapaden waar ook vrouwen opstaan; een paar onderwerpen die onlangs in het nieuws waren. Dave Roelvink vindt het allemaal echter maar onzin. Zo uitte hij gisteren zijn ongenoegen op Instagram. De 25-jarige dj vindt dat mannen en vrouwen nou eenmaal verschillende rollen hebben.

Vindt het verschil mooi

Editie NL maakte onlangs een item over de verkeersborden. “Gaan we even een paar miljoen uitgeven aan nieuwe borden”, doet de 25-jarige zijn beklag in zijn Instagram Stories. Toen het item werd gevolgd door het onderwerp dat vaders ook een verschoontafel in het herentoilet willen, was de maat voor Dave vol. “Nou dit weer!”, roept hij uit. “Lieve mensen, ben ik nou de enige in Nederland die het mooi vindt dat mannen en vrouwen níet precies hetzelfde zijn? Waarom moet dat allemaal gelijk zijn tegenwoordig?”

Verschillende woorden

Dave legt vervolgens uit waarom hij vindt dat er een verschil mag zijn tussen mannen een vrouwen. “Het is toch juist mooi dat we verschillende rollen hebben? Het heeft toch juist charme als de man een etentje betaalt, als hij met een vrouwtje uit eten gaat. Zo hoort het toch gewoon?”, legt hij uit. “Als je met z’n tweeën over straat loopt en je komt in een kutsituatie terecht, dan beschermt de man de vrouw, toch?”, vervolgt hij. “Het is toch niet zo heel erg als een vrouw iets meer doet in het huishouden? Omdat wij simpelweg te stom zijn om dat te doen? We hebben gewoon andere rollen, we zijn andere wezens”, is Dave van mening.

Nuance

“We begrijpen elkaar soms ook niet zo lekker, mannen en vrouwen. Ik vind dat we daar wel een klein beetje in doorslaan”, verwijst Dave naar de verkeersborden en verschoontafel in mannentoiletten. Zo merkt hij op dat een man heus wel zijn kind kan verschonen in het vrouwentoilet. “Welke vrouw heeft er last van als een man heel even gebruik maakt van het vrouwentoilet om zijn kind te verschonen?” Hij vervolgt dat hij het daarnaast positief en lief bedoelt als hij voor een vrouw wil betalen tijdens een etentje. Hij sluit af dat hij wel vindt dat mannen en vrouwen hetzelfde moeten verdienen voor hetzelfde werk.

Lees ook: Jim Bakkum over voorbereiding Onze Jongens in Miami: ‘Ik wil geen half werk leveren’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Dave Roelvink | Beeld: BSR, Daniel Kroll