Miljuschka deelt eerlijke bikinifoto: ‘Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit met irreëel beeld’

Miljuschka eerlijke foto

De tv-kok maakt zich zorgen om wat foto’s op social media met het zelfbeeld van kinderen doen

Het is leuk dat kids hun favoriete modellen en influencers kunnen volgen op social media, maar Miljuschka Witzenhausen maakt zich er ook zorgen om. Ze wordt moe van al die ‘gepolijste beelden op Instagram’ en als tegengeluid plaatst ze een realistische bikinifoto van haarzelf op Instagram.

Verontrustende foto’s

Als Miljuschka op social media kijkt, ziet ze de ene gefilterde en gladgetrokken foto na de andere. Het is iets wat haar verontrust, zo schrijft de brunette op Instagram. “Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten, want ze worden omringd door stapels pizza’s en ijs”, biecht Miljuschka op. “Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen, maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker.”

Irreëel beeld

Ze vindt het extra zorgwekkend dat het perfecte plaatje nog wordt beloond ook. “Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere, puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn.” Die perfect afgetrainde en toch wel blote lichamen moeten niet de standaard worden, zo lijkt de boodschap van Miljuschka. “Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld.”

Eerlijke foto

Miljuschka deelt een foto van haarzelf in bikini op Instagram. Met een rolletje hier en daar. Ze vraagt aan haar volgers om hetzelfde te doen. “Ik wil je vragen jouw eerlijke foto te delen, zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld.”

Hypocriet?

Menig fan van Miljuschka weet dat ook de brunette vaak mooie foto’s van haarzelf plaatst op Instagram en ook daar heeft ze wat over te zeggen. “Ik weet dat ik eraan bijdraag, doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dit is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz, want het is show. Maar in het echte niet-werkende leven loop ik gewoon in mijn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.”

View this post on Instagram

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

 

Lees ook: Miljuschka: ‘Praise the lord voor nieuwe paspoppen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Miljuschka | Beeld: Hollandse Hoogte, Anneke Janssen