Zo zien de dochters van Karin Bloemen en haar man Marnix Busstra eruit

Karin Bloemen

Wat een gelijkenis

Karin Bloemen is niet alleen gezegend met een succesvolle carrière als cabaretière en zangeres, haar grootste zegen is waarschijnlijk nog wel haar prachtige gezin. De 58-jarige blondine is getrouwd met Marnix Busstra, hij is werkzaam als gitarist, componist en regisseur. De twee kregen samen twee prachtige dochters, Eliane (1997) en Iona (1999), tevens droeg ze de zorg voor haar neefje Gerben.

De appel valt niet ver van de boom.

Gerben

Karin Bloemen verloor bijna dertig jaar geleden haar oudste zus Annelies en diens twee kinderen bij een brand. Haar neefje Gerben was de enige overlevende en Karin nam hem onder haar hoede. Hoewel Gerben altijd het zoontje van haar zus zal zijn, ziet Karin hem ook echt als haar kind. “Ze (Annelies red.) blijft de moeder van Gerben (36), maar hij is ook hartstikke mijn kind”, vertelt de zangeres aan Story. “Hij is superstoer, heeft een ontzettend leuke vrouw en ik ben zo trots op hem. Hoe hij zich heeft ontwikkeld. Mijn zus was ook zo trots op hem geweest”, gaat ze verder.

Trots op haar drie kinderen

Karin prijst zichzelf gelukkig met haar hechte gezin. “Met mijn dochters heeft hij ook een goede band. De oudste heeft de afgelopen twee jaar over de wereld gereisd en vanaf september gaat ze geneeskunde studeren in Leiden. Iona gaat naar het laatste jaar van het gymnasium. We zijn trots op onze drie kinderen”, vertelde Karin aan het weekblad.

Alles mag behalve liegen

In de puberteit mochten de kinderen van Karin en haar man alles doen, behalve liegen. Hoewel dit geen conventionele aanpak is, werkte dit voor haar gezin goed. “Als je de puberteit ingaat, dan wéét je dat ze dingen stiekem gaan doen. Het maakt niet uit of je dat als ouder verbiedt of niet, ze gaan het toch doen. Dus dan heb ik liever dat ze daar eerlijk over zijn”, vertelde Karin in een interview met NPO Radio 5. “Dat hebben we ook gezegd: je mag alles doen, maar als je in mijn gezicht liegt en we komen er achter, dan krijg je straf.” En aan die regel hielden haar dochters zich braaf. “Dan kwamen ze thuis en zeiden: ik heb gedronken, hahaha, ik krijg geen staf. Maar je weet in elk geval wat ze doen. Je moet er op kunnen vertrouwen dat je kinderen de waarheid vertellen.” De aanpak heeft gewerkt, want Karin heeft drie kinderen opgevoed waar ze heel trots op is.

Bekijk hieronder hoe de dochters van de zangeres eruitzien.

Karin Bloemen met dochters Eliane en Iona en man Marnix

Lees ook: Karin Bloemen is in een paar maanden tijd 25 kilo afgevallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest! 

Bron: Story | Beeld: Hollandse Hoogte, Patrick Harderwijk