8 trucjes om van je wallen af te komen

Zeg maar vaarwel tegen die donkere kringen onder je ogen

Je bent te laat gaan slapen, kon helemaal niet slapen of hebt veel stress: het zijn slechts een paar redenen waarom je last kunt hebben van wallen. Als je donkere kringen onder je ogen hebt, oogt je voorkomen meteen een stuk minder vlot. Met deze tips verdwijnen je wallen gelukkig en zie je er weer stralend uit!

1. Genoeg slapen

Hoewel het nog zo logisch is, noemen we deze tip toch even. Het belangrijkste wat je kunt doen om wallen te voorkomen -in plaats van te moeten wegwerken- is door minstens zeven tot acht uur per nacht te slapen. Als je niet genoeg slaapt zie je er bovendien snel bleek uit en vallen je wallen op.

2. Koude lepel

Kijk je ’s ochtends in de spiegel en zie je gigantische donkere cirkels onder je ogen? Leg er een koude lepel op. Door de kou zullen de bloedvaten in je huid samentrekken, waardoor het vocht wordt afgevoerd. Wallen bestaan immers deels uit vocht. Doe je lepel even in de vriezer of een tijd in de koelkast voordat je de bolle kant even op de wal legt. Je kunt ook ijsklontjes gebruiken. Wikkel de ijsklontjes wel eerst in een doek voordat je ze op je ogen legt.

3. Eet je wallen weg

Heb jij vaak last van wallen? Wellicht moet je dan beter op je voeding letten. Kalium is een mineraal dat helpt om de wallen te verminderen. Kalium zit onder andere in fruit (banaan, pruimen, druiven, kiwi, meloen), en groenten (spinazie, champignons, broccoli en bieten).

4. Aardappel

Tevens kunnen aardappelen je een handje helpen om de kringen onder je ogen te verminderen. Snijd aardappelen in schijven en leg op elk oog en schijfje. Laat de schijven ruim een kwartier op je ogen liggen. Aardappelen bevatten enzymen, dit eiwit zorgt ervoor dat de huid wat lichter wordt. Dankzij de aardappel zijn je wallen een stuk minder zichtbaar.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2