Droom Roxeanne Hazes spat uiteen: ‘Maar ik begrijp het wel’

Een behoorlijke tegenvaller voor de zangeres

Nu alle evenementen en bijeenkomsten tot ten minste 1 juni zijn afgelast, zijn ook de Bevrijdingsfestivals, die normaal gesproken door het hele land worden gehouden, definitief van de baan. Bevrijdingsdag krijgt dit jaar een geheel andere invulling. Een flinke domper voor Rachel Hazes, die dit jaar benoemd was tot Ambassadeur van de Vrijheid.

‘Niet onopgemerkt voorbij laten gaan’

Op Instagram reageert Roxeanne op de beslissing om alle Bevrijdingsfestivals dit jaar af te lasten. “We zagen het natuurlijk al een beetje aankomen, maar nu is het officieel: De Bevrijdingsfestivals kunnen dit jaar niet doorgaan”, begint de zangeres haar bericht. Toch verzekert de brunette haar fans dat er dit jaar “naar een andere manier gezocht wordt” om het feestje alsnog door te laten gaan. “Want in het jaar van 75 jaar vrijheid zal dit echt niet onopgemerkt voorbij gaan.”

Prachtige titel

De afgelasting is een bittere pil voor de zangeres.”Ik keek jaren uit naar de vraag of ik Ambassadeur van de Vrijheid wil worden. Dit jaar kreeg ik eindelijk die prachtige titel”, legt ze uit. Desondanks staat Roxeanne vierkant achter de beslissing om de festivals niet door te laten gaan.”Ik ben nog steeds een enorm trotse Ambassadeur en begrijp en waardeer de beslissing uiteraard volledig. Dit is het enige logische besluit.”

Neem je verantwoordelijkheid

Bovendien wil de zangeres haar volgers aansporen om de regels van de overheid na te leven. “Laten we er allemaal alles aan doen om deze crisis zo goed mogelijk aan te pakken. Blijf thuis! Neem je verantwoordelijkheid, houd afstand en let een beetje op elkaar.”

View this post on Instagram

We zagen het natuurlijk al even aankomen, maar nu is het officieel: De Bevrijdingsfestivals kunnen dit jaar niet doorgaan. Net als met de Dodenherdenking op de Dam, die dit jaar zonder publiek plaats zal vinden, zal er dit jaar naar een andere manier gezocht worden om hier een passende invulling aan te geven. Want in het jaar van 75 jaar vrijheid zal dit echt niet onopgemerkt voorbij gaan. Ik keek jaren uit naar de vraag of ik Ambassadeur van de Vrijheid wil worden. Dit jaar kreeg ik eindelijk die prachtige titel. Ik ben nog steeds een enorm trotse Ambassadeur en begrijp en waardeer de beslissing uiteraard volledig. Dit is de enige logische beslissing. Laten we er allemaal alles aan doen om deze crisis zo goed mogelijk aan te pakken. BLIJF THUIS! Neem je verantwoordelijkheid, houd afstand en let een beetje op elkaar. ❤️

A post shared by 𝕯𝖔𝖈𝖍𝖙𝖊𝖗 𝕯𝖗𝖊 ⚡️ (@roxeannehazes) on

Lees ook: Nadège van familie Meiland gescheiden: ‘Ik mis de familie Meiland heel erg’ 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Harold Versteeg