Frans Bauer deelt heftig nieuws over broer: ‘Opnieuw een bak ellende’

Frans Bauer

De zanger maakt bekend dat zijn broer kanker heeft

Het zit de familie van Frans Bauer absoluut niet mee de afgelopen maanden. Begin dit jaar werd echtgenote Mariska Bauer nog getroffen door een herseninfarct, en nu deelt de zanger heftig nieuws over zijn oudere broer Dorus Bauer. Aan Privé vertelt Frans dat zijn broer kanker heeft. 

Dorus Bauer

Dorus Bauer is geen vreemde voor fans van Frans Bauer. De 54-jarige broer van de zanger was te zien in de verschillende realityshows rond de familie Bauer. Ook runde hij de fankraam bij concerten van zijn jongere broertje.

Bak ellende

Voor Frans, die heel hecht is met zijn oudere broer, kwam de diagnose als een shock. “Het is opnieuw een bak ellende die wij over ons heen krijgen”, vertelt Frans in het weekblad. “Het zijn emotionele gesprekken die ik met Dorus voer. Je verwacht het ook niet, het komt ineens op je pad. Terwijl je nog midden in het proces zit van Mariska, en we moeten afwachten hoe het leven na dat infarct eruit gaat zien, gebeurt dit. Opnieuw staat de wereld even stil.” Frans laat weten dat Dorus de komende tijd zijn rust pakt en dus niet aanwezig zal zijn bij zijn concerten. “Voor alles is natuurlijk een oplossing te bedenken, maar het voornaamste is dat hij er weer bovenop komt.”

Frans Bauer en zijn broer Dorus | Beeld: BrunoPress

Veel hoogtepunten, maar ook diepe dalen

Hoewel we Frans natuurlijk kennen als een vrolijke en goedlachse man, is de diagnose van zijn broer de zoveelste tegenslag voor hem en zijn familie. “Ik denk ook weleens: wanneer houdt dit op? Mensen kennen mij als een vrolijke vent, maar ondertussen is er de afgelopen jaren toch wel genoeg aan narigheid en tegenslagen voorgevallen”, vertelt de zanger. Naast het herseninfarct van zijn vrouw Mariska, doelt hij onder meer op het overlijden van haar broertje. Hij kwam om het leven bij een ongeluk. Maar ook de dood van Frans’ vader Chris, een familiedrama rond zijn oom en tante en zijn burn-out hebben er bij de zanger flink ingehakt. “Mijn leven kent heel veel hoogtepunten, maar diepe dalen zijn er ook geweest.”

Operatie

Aan welke vorm van kanker Dorus lijdt, is niet bekend. Wel vertelt Frans dat zijn oudere broer een goede prognose heeft. “Maar ik ben toch blij als de operatie achter de rug is en hij op een dag te horen zal krijgen dat hij helemaal genezen is!”

Wij wensen Dorus en de familie Bauer heel veel sterkte toe!

Lees ook: Frans Bauer zet jarige Mariska in het zonnetje

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: BrunoPress