The Sound of Music-actrice Heather Menzies-Urich is overleden op kerstavond

Sound of Music
Op 24 december is Heather Menzies-Urich overleden

Het is niet expliciet een kerstfilm, maar tijdens de feestdagen is The Sound of Music voor veel huishoudens vaste prik. Des te tragischer is het nieuws dan ook dat Heather Menzies-Urich, die de rol van Louisa von Trapp op zich nam, is overleden. Heather werd 68 jaar.

Ze stierf in het bijzijn van haar familie.

Hersentumor 
Ongeveer een maand geleden kreeg Heather Menzies-Urich te horen dat ze een hersentumor had. Volgens de entertainmentwebsite TMZ kwam de actrice op kerstavond te overlijden aan de gevolgen hiervan. Haar zoon Ryan laat aan TMZ weten dat zijn moeder ‘volop genoot van het leven’. Heather stierf in het bijzijn van haar familie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Sound of Music
Heather was nog maar een meisje van 14 jaar toen ze de rol van het Von Trapp-familielid op zich nam. De film werd een regelrechte hit en is vaak tijdens kerst te zien op televisie. De rol van Louisa was de grootste die Heather wist te bemachtigen, daarna waren het slechts kleine rolletjes die ze vertolkte. Kym Karath, die Gretl von Trapp speelde in the Sound of Music, liet op Twitter weten kapot te zijn van het verlies: “Ik ben vanavond gevuld met verdriet”, begon ze haar tweet. “Mijn vriendin en SOM zus (sound of music, red.) Heather Menzies is vanavond overleden.”

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: Videostill