Afvallen na de overgang: Caroline Tensen deelt haar geheim

overgang

Zó heeft de presentatrice het aangepakt

Caroline Tensen bespreekt in haar eigen Videoland-documentaire Het verboden woord openhartig haar zware overgang. De serie leverde de presentatrice een hoop positieve reacties op, maar ook veel vragen. Een van de meestgestelde vragen is hoe ze is afgevallen na de overgang.

Afvalgeheim

In een video op Instagram geeft Caroline nu antwoord op die prangende vraag. ”Voor mij hielp heel veel sporten en nagenoeg geen koolhydraten eten”, legt ze uit. ”Maar ook een dieet is heel persoonlijk. Zoek een gezond dieet dat bij je past en je ook lang kan volhouden. En waarbij je niet elke dag denkt: ik ben aan de lijn. Want dat houd je niet lang vol.” Tot slot geeft ze haar volgers nog een paar bemoedigende woorden mee: “Uiteindelijk gaan de kilo’s er echt wel weer van af’.’

Geen moment spijt

Naast haar tips voor het afvallen na de overgang, wil Caroline haar volgers nogmaals bedanken voor alle “lieve en emotionele reacties” op haar documentaire. “Voor het delen van jullie verhaal. Ik heb er geen moment spijt van gehad, dat ik mijn verhaal met jullie heb gedeeld”, stelt de presentatrice.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Caroline Tensen (@carolinetensen)

Alleen maar huilen

In gesprek met RTL Boulevard legde Caroline al eens uit hoe ze erachter kwam dat ze in de overgang was. “Ik ben van huis uit een heel opgewekt type, maar ineens kon ik alleen maar huilen. Meteen vanaf het moment dat ik opstond. Dat paste totaal niet bij me. Ik begreep er niets van”, vertelde ze. Ook gewichtstoename was een duidelijk teken. “Terwijl ik niets anders deed met eten en al mijn hele leven sport.” Uiteindelijk viel het kwartje dat ze daadwerkelijk in de overgang was.

De documentaire Het Verboden Woord is te zien op Videoland.

Lees ook: Met déze symptomen begint de overgang meestal

Bron: RTL Boulevard, Instagram Caroline Tensen | Beeld: Brunopress