Jaimie Vaes doet voor het eerst haar verhaal na beelden mishandeling

Jaimie Vaes

‘Er is geen weg terug’, aldus Jaimie

Jaimie Vaes heeft donderdagavond in Khalid & Sophie voor het eerst uitgebreid gereageerd op de mishandeling door haar ex-partner Lil Kleine. Hoewel het voor haar natuurlijk heel pijnlijk is, is ze blij dat de beelden van de mishandeling openbaar zijn gemaakt. Ze is bang dat ze anders nog steeds in dezelfde situatie had gezeten.

Relatie met Lil Kleine

Hoewel Jaimie via Instagram en via haar advocaat mondjesmaat op de mishandeling door haar ex-verloofde heeft gereageerd, deed ze donderdagavond voor het eerst haar verhaal. In Khalid & Sophie vertelt ze dat haar relatie met Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, niet altijd toxic was. “In het begin was het superleuk. Je hebt mooie momenten, je houdt van iemand. Later verandert er heel veel, maar dan zit je er al in. Als je van iemand houdt, ga je niet zomaar weg. Je hebt een gezin, en je gaat met volle overtuiging zo’n relatie aan”, laat ze weten.

Fysieke en mentale mishandeling

Jaimie herinnert zich nog heel goed de eerste keer dat Jorik ‘een andere kant’ van zichzelf liet zien. Dit was na een uit de hand gelopen discussie, vertelt ze. Hoewel er toen pas sprake was van fysieke mishandeling, was de mentale mishandeling al langer aan de gang. “Het begint niet altijd met fysiek geweld. Mentaal is het ook heel zwaar om in een giftige relatie te zitten. Het is bijna niet te bevatten als je zoveel van iemand houdt, dat iemand je zoveel pijn kan doen.”

Beelden mishandeling

Het is inmiddels twee maanden geleden dat te zien was hoe Jaimie door haar ex-partner mishandeld werd. Op de beelden, die naar buiten werden gebracht door Yvonne Coldeweijer, zagen we hoe Lil Kleine zijn verloofde aan haar haren uit de auto trekt en haar hoofd tussen de deur klemt. Uiteindelijk is Jaimie blij dat deze beelden openbaar zijn gemaakt, omdat dit uiteindelijk de reden is geweest om bij de rapper weg te gaan. “Ik denk dat dit wel nodig was, hoe heftig ook, om uit deze situatie te komen. Er is geen weg terug”, vertelt ze. “Ik ging altijd weer terug.”

Aangifte

In de talkshow wordt ook duidelijk dat Jaimie stappen heeft ondernomen tegen Lil Kleine. “Inmiddels is er aangifte gedaan door Jaimie, en een strafrechtelijk onderzoek neemt z’n koers”, laat haar advocaat Kim Beumer weten. Volgens de advocaat moeten er daarnaast nog ‘civiele dingen’ worden geregeld, zoals de opvoeding en verzorging van Lío, de 2-jarige zoon van Jaimie en Jorik.

Door de lopende strafzaak kan Jaimie dan ook niet veel vertellen over die betreffende avond. “Het was een avond als zovelen, een avondje uit”, deelt ze. “Er ontstaat frictie en een woordenwisseling, en dan escaleert dat in wat er op de beelden te zien is.”

Geen excuses

Onlangs deelde Lil Kleine op zijn Instagram een video waarin hij zijn excuses aanbood en liet weten aan zichzelf te werken in Thailand. “Toen ik het zag werd ik eerst heel kwaad en geïrriteerd. Naar mijn mening is dit crisismanagement”, reageert Jaimie. In de video biedt Lil Kleine zijn verontschuldigingen niet aan aan Jaimie. Ook in privé is dit nooit gebeurd, vertelt ze. “Meerdere malen is daar genoeg ruimte voor geweest.”

Ze zegt heel teleurgesteld te zijn in haar ex-partner. “Ik hoop echt dat hij dit inzicht krijgt en dat hij verandert. Ik geloof het niet, omdat ik het echt niet zie.”

Lees ook: Short king spring: een relatie met een kleinere man is blijkbaar enorm hip

Fan van dit artikel? Bewaar het op Pinterest!

Bron: LINDA., RTL Boulevard | Beeld: Videostill Khalid & Sophie