Kate Middleton was na breuk met prins William in 2007 zo kapot, dat ze Engeland verliet

Gelukkig kwam het weer goed tussen de tortelduifjes

Prins William en Kate Middleton zien eruit als het perfecte koppel. In 2011 stapten de twee in het huwelijksbootje en samen kregen ze drie prachtige kinderen. Hoewel de twee nu een stabiel huwelijk hebben, is dat in het verleden wel anders geweest.

De twee leerden elkaar in 2002 kennen.

Relatie

Kate Middleton was voor haar leven als royal net als vele anderen een doodgewone student. Ze studeerde aan de St. Andrews University in Schotland, de school waar prins William ook op zat. Eind 2002 werden de twee huisgenoten en dit was het begin van iets moois. Het jaar daarop kregen de twee een relatie. Echter, na een relatie van vier jaar werd in april 2007 bekend gemaakt dat de twee uit elkaar waren. Zowel Kate als William hielden de lippen stijf op elkaar over wat de reden van de breuk was. Britse media schreven dat de koninklijke plichten, de lange-afstandsrelatie, de paparazzi en de enorme mediadruk de reden van de breuk waren.

Gebroken hart

Kate’s hart was gebroken. Om zichzelf op te vrolijken na de breuk, besloot ze op reis te gaan. Volgens The Express, reisde Kate met haar moeder Carole Middleton en een paar van haar beste vrienden af naar Ierland. Tijdens haar bezoek aan de stad Dublin, ontmoette ze de kunstenares Gemma Billington, die later ook aanwezig zou zijn bij de royal wedding in 2011.

Weer samen

De breuk was gelukkig van korte duur. In juni 2007 werd bekend dat de twee weer samen waren en in november 2010 ging prins William op één knie voor zijn Kate. Na acht jaar verkering (minus de breuk) maakten de twee het eindelijk officieel. In het verlovingsgesprek blikten Kate en William ook even kort terug op de breuk. “Ik denk dat ik er op dát moment niet erg blij mee was, maar het maakte me in feite een sterker persoon. Je leert zo veel over jezelf”, vertelt ze. “We zijn even uit elkaar geweest”, voegt prins William toe. “We waren allebei erg jong, we studeerden nog en we waren allebei nog op zoek naar onszelf. We hadden ook verschillende karakters. We gingen onze eigen weg en gaven elkaar veel ruimte en dat soort dingen. We zijn er veel sterker uitgekomen.”

De twee zijn er zeker sterker uitgekomen, inmiddels zijn de hertog en hertogin van Cambridge 7 jaar getrouwd.

 

Lees ook: Dit is de reden dat Meghan Markle en Kate Middleton nooit oranje dragen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mirror | Beeld: videostill