Kate Winslet onthult dat ze met déze bekende acteur auditie deed voor de film Titanic

Titanic

Even leek het erop dat Leonardo DiCaprio de rol van Jack niet zou spelen…

Titanic verscheen bijna twintig jaar geleden op het witte doek en kreeg het voor elkaar om maar liefst 11 Oscars in de wacht te slepen. Elk jaar kijken we wel een paar keer naar de film waarin een piepjonge Leonardo DiCaprio en Kate Winslet de show stelen. Hoewel we dachten dat we alles over de film al wisten, blijkt Kate Winslet ons toch nog van nieuwe informatie te kunnen voorzien.

In een interview met Stephen Colbert in The Late Show onthult ze dat Matthew McConaughey auditie deed voor de film.

Nieuwe feitjes 
De iconische film viert binnenkort zijn twintigste verjaardag en dat moet gevierd worden. Zo werd Kate Winslet tijdens een interview aan de tand gevoeld over leuke feitjes over de film. “Hoe vaak luister je naar Celine Dions nummer ‘My heart Will Go On?” Is de eerste vraag die Stephen Colbert vraagt. “Absoluut nooit!”, zegt een lachende Kate.

De zweethand
Ook doet Kate een boekje open over ‘de zweethand’ tijdens díe intieme scène die ze met Leonardo opnam. “Het (de zweethand, red.) was niet gepland. We bedachten dat idee op de dag zelf. Ik zweette wel heel erg, maar tijdens het filmen van de scène werden we steeds natgespoten.”

Matthew McConaughey
In het interview komt ook aan bod dat Paramount de rol van Jack in de eerste instantie aan Matthew McConaughey wilde geven. Regisseur en schrijver James Cameron was het daar echter niet mee eens en stond erop dat Leonardo DiCaprio de rol kreeg. Hoewel Kate vooral heel nauw met Leonardo heeft samengewerkt, kan ze haar auditie met Matthew nog goed herinneren. “Ik heb met Matthey auditie gedaan, is dat niet vreemd? Ik heb dit nog nooit verteld. Het was absoluut geweldig. De film zou met hem heel anders zijn geweest”, grapt Kate vervolgens.

De deur
Hoewel James Cameron in een nieuw interview liet weten dat Jack en Rose niet op één deur zouden passen, is Kate het daarmee oneens. In het interview laat ze weten dat Jack meer moeite had mogen doen om ook op de deur te zitten. Ook laat ze zien dat ze wel degelijk met z’n tweeën op de deur hadden gepast. Bekijk het hilarische fragment hieronder!

 

Lees ook: deze verwijderde scène uit de film Titanic is echt hartverscheurend

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Elle | Beeld: videostill Titanic