Lief! Kim Feenstra brengt een ode aan alle moeders 

Kim Feenstra

Volgens het topmodel hebben zij een ‘keihard jaar’ overleefd  

Onlangs werd Kim Feenstra moeder van haar eerste zoontje. De kleine Brooklyn is inmiddels drie maanden oud en werd geboren tijdens een wereldwijde crisis. Dat het een bijzondere tijd is om een kindje te krijgen, daar is het topmodel zich heel bewust van. Op Instagram deelt ze dan ook een openhartig bericht, gericht aan alle moeders.  

Bericht voor alle moeders 

“Dit is een berichtje voor alle moeders die 2020 hebben overleefd. Die zwanger zijn geworden en kinderen hebben gekregen tijdens een wereldcrisis”, schrijft Kim bij een prachtige zwart-wit foto van de tijd dat ze nog zwanger was. “De moeders die single zijn achtergebleven en er zowel emotioneel als financieel alleen voor kwamen te staan. De mama’s die geen kraambezoek konden ontvangen en de mama’s die homeschooling als een nieuwe uitdaging aannamen.”

Google als beste vriend 

Het topmodel denkt ook aan vrouwen die voor het eerst moeder werden, die ‘dealden met onzekerheden en van wie Google hun beste vriend werd’. “De moeders die afgezonderd waren van hun familie en vrienden. Die financiële stress hebben ervaren en te maken kregen met mentale en of fysieke problemen. De moeders die graag op een festival hadden willen staan in plaats van met een wijntje in de tuin. Die het soms even niet meer zagen zitten en hun eigen groot hebben gehouden. De moeders die geïsoleerd waren van hun eigen moeders of die hun moeders hebben verloren.” En tot slot denkt Kim aan alle moeders die nog geen moeder zijn, maar strugglen met een kinderwens.

Keihard jaar 

Het topmodel staat stil bij de frustraties, de eenzaamheid en de vermoeidheid waar moeders mee te maken hebben. “Tegen die moeders wil ik graag zeggen: you rock momma! Slechte dagen maken je nog geen slechte moeder. En geen fysiek kindje maakt je nog niet, geen echte moeder.” Ze benadrukt dat al deze moeders een ‘keihard jaar’ hebben overleefd. “2021: we got this!”, besluit het model. 

Lees ook: Kim Feenstra en vriend Stanley delen in ontroerende video dat ze een kindje verwachten

Bron: Instagram Kim Feenstra | Beeld: Videostill YouTube &C