Overduidelijk: dit is Máxima’s mooiste jurk van 2019

maxima jurk 2019

Deze jurk is verkozen tot mooiste jurk van 2019

Dat onze koningin er altijd uitziet om door een ringetje te halen, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Keer op keer tovert koningin Máxima weer een prachtige jurk tevoorschijn. Ondanks dat de jurken stuk voor stuk prachtig zijn, is er één jurk die er in het jaar 2019 met kop en schouders bovenuit stak.  

De mooiste jurk van 2019

Het houdt ons allen bezig: de perfecte outfits van Máxima. Zo ook Josine Droogendijk, van Modekoningin Máxima. Droogendijk houdt ieder jaar een poll onder haar lezers over Máxima’s outfits van het afgelopen jaar. Uit deze poll kwam duidelijk naar voren dat de roze japon, die onze koningin tijdens het staatsbanket in India droeg, de winnaar is.

Een jurk met een verhaal

Deze prachtige roze japon is het meesterwerk van een van Máxima’s favoriete ontwerpers, Jan Taminiau. De jurk heeft een blote schouder en is van top tot teen bedekt met een kleurrijke bloemenprint. Daarnaast is dit niet zomaar een jurk; achter dit oogverblindende kledingstuk schuilt een bijzonder verhaal. De jurk heeft namelijk veel weg van een sari – een traditioneel Indiaas kledingstuk voor vrouwen. De koningin kocht volgens Droogendijk dertien jaar geleden een soortgelijke sari in de Indiase stad Jaipur. En guess what? Diezelfde sari is verwerkt in deze prachtige jurk.

Lees ook: Fans in shock vanwege nieuwe look Adele: ‘Veel te dun’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte, Wesley de Wit