Oei: deze 4 dromen betekenen niet veel goeds voor je relatie

dromen relatie

Deze dromen kunnen meer betekenen dan je denkt

Dromen kunnen hilarisch, vreemd, verdrietig of juist geweldig zijn. We hebben de hoofdonderwerpen van onze dromen helaas niet voor het uitkiezen, wat soms behoorlijk irritant kan zijn. Heb je bijvoorbeeld gedroomd over een zieke hond? Dan is het niet alleen zielig voor de desbetreffende viervoeter, maar kan dit véél meer betekenen. Hoe dan? Wij leggen het je uit.

Je kiest de onderwerpen niet zelf uit

Dromen: het is en blijft een bijzonder iets. Het onderbewustzijn gaat, terwijl jij je nachtrust pakt, lekker z’n eigen gang. Wanneer je overdag niet zo goed weet hoe je je moet voelen of hoe iets precies zit, is het verstandig om eens naar je dromen te kijken. Een aantal onderwerpen uit je dromen kunnen namelijk veel zeggen over de status van je huidige relatie.

1. Een kat

Je verwacht het niet, maar een droom over een kat zegt veel over je relatie. Volgens Lauri Quinn Loewenberg, professioneel dromen analist, symboliseren katten de seksuele energie binnen een relatie. Volgens de droomanalist betekent een droom over een zieke, gewonde of dode kat dat de seksuele energie in je relatie niet in orde is. Een boze of aanvallende kat kan een waarschuwing zijn dat de huidige seksuele relatie zelfs schadelijk kan zijn voor je relatie. Reden genoeg om dit eens met je partner te bespreken – of weer eens tussen de lakens te kruipen.

2. Autorijden

Droom jij over een autorit met je partner? Gezellig, maar bedenk goed wie er in jouw droom achter het stuur zat. De persoon die de auto bestuurt, heeft namelijk het meeste invloed op jullie relatie. Daarnaast bepaalt het rijgedrag hoe goed of slecht deze persoon met de huidige situatie omgaat. Werken de remmen niet? Dan moet er duidelijk iets stoppen – zoals een slechte gewoonte. Wanneer de auto niet start of vastzit, betekent dit dat jullie niet verder komen. Crasht de auto? Dan is het foute boel en loopt jullie relatie misschien wel ten einde.

3. Honden

Een hond in je droom staat symbool voor gezelschap, vriendschap en loyaliteit. Droom jij over een hond? Bedenk dan goed hoe deze hond zich gedroeg. Een droom over een zieke of gewonde hond geeft aan dat er iets niet goed gaat in je huidige relatie, aangezien er iets is wat meer aandacht nodig heeft. Een agressieve of boze hond geeft aan dat je waarschijnlijk niet in de juiste relatie zit. Goed nieuws: een droom over een lieve hond is positief en betekent dat je een goede relatie hebt.

4. Boten of schepen

In het huwelijksbootje stappen of een – op z’n Engels – relationship: het heeft allebei te maken met een boot of een schip. Schepen en boten staan symbool voor een relatie, dus ook in jouw dromen zeggen deze onderwerpen iets over je huidige relatie. Zinkt het schip of raakt de boot van zijn koers af? Ai, dit betekent niet veel goeds voor je relatie. Het kan een teken zijn van te veel ruzie’s of drama. Kortom: tijd om hier iets aan te veranderen!

Lees ook: Hier maken stellen het meest ruzie over in de slaapkamer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels