Moeten Kopen zonder Kijken-deelnemers écht alles zelf betalen?

Kopen zonder Kijken

Bouwdeskundige Bob Sikkes doet een boekje open

In Kopen zonder Kijken geven deelnemers keer op keer tonnen uit aan een huis, waarvan ze van tevoren niet weten hoe het eruitziet en waar het staat. Toch zijn de meeste mensen ontzettend blij als ze het prachtige eindresultaat zien. Maarre, betalen de deelnemers eigenlijk wel echt alles zelf? 

Tonnen uitgeven

In het populaire RTL 4-programma Kopen zonder Kijken legt elke week een nieuw koppel hun geld in handen van Martijn Krabbé en zijn team. Ze leggen tonnen neer zodat makelaar Alex van Keulen een droomhuis voor ze kan kopen, die bouwdeskundige Bob Sikkes vervolgens mag opknappen. Aan styliste Roos Reedijk tot slot de taak om de boel mooi af te stylen. En hoewel de deelnemers vaak ontzettend hoge bedragen uitgeven, is het soms moeilijk voor te stellen dat alles wat gedaan wordt binnen dat budget valt. De vraag is dan ook: betalen ze écht alles zelf, of zit er een addertje onder het gras?

Huilend in de dakkapel

Bij het horen van dit concept vraag je je wellicht af: wie doet daar nou aan mee? En dat zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt, want de aanmeldingen stromen binnen. En ja, Bob bevestigt aan Veronica Superguide dat de deelnemers écht alles zelf betalen. “Het is een bizar programma. Niets gaat in overleg met de kandidaten. Het leukst is het natuurlijk als die huilend in de dakkapel staan te roepen: ‘Wat hebben we nou gekocht?’ En dat het dan toch goedkomt”, vertelt de bouwdeskundige.

Lullen voor spullen

Hoewel de deelnemers dus echt diep in de buidel moeten tasten zodat hun droomstulpje gerealiseerd kan worden, is er wel iets dat de pijn in de portemonnee verzacht. Ze betalen namelijk niet altijd de hoofdprijs voor een nieuwe keuken die Bob graag wil, of voor een hysterisch item dat Roos uitzoekt. “We kunnen inkopen voor een heel goede prijs en iedere aannemer vindt het leuk om mee te werken aan het programma. Ze krijgen de keuken echt voor een heel goede prijs. Eigenlijk kan het niet altijd voor dat geld”, vertelt Bob eerlijk. “Ik kan heel goed lullen voor spullen, dat is een tekst van Martijn.”

Kopen zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien bij RTL 4, of kijk vooruit op Videoland. 

Lees ook: Aiii: Kopen Zonder Kijken-stel zet huis na één dag al te koop

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Kopen zonder Kijken (RTL)