Name of Thrones: ouders noemen hun baby’s massaal naar Game of Thrones-karakters

Game of Thrones

Van Khaleesi tot Stark.

Een naam voor je kind bedenken is best een hele opgave. Dus waarom zou je niet een naam pikken uit je favoriete tv-show? Als we de website BabyCenter mogen geloven, vernoemen steeds meer ouders hun kinderen naar Game of Thrones-personages.

Zou jij je kind vernoemen naar een personage uit een serie?

Succes van GOT

Dat Game of Thrones een ware hit is, mag met tig Emmy- en Golden Globe-nominates wel duidelijk zijn. De serie werd vaker dan welke serie ook genomineerd voor de Emmy’s. Het is dan niet zo gek dat miljoenen kijkers van de serie houden, en ook van de namen die erin voorkomen. Zo erg zelfs, dat mensen hun kinderen naar hartelust naar de personages vernoemen.

Gestegen in populariteit

De site BabyCenter maakte al eens eerder een lijstje met populair Game of Thrones-namen en dit jaar deed de website hetzelfde. Het bleek toen dat een aantal namen nogal in populariteit is gestegen. Olenna steeg 71 procent in populariteit en Ellaria met 53 procent. Ook de broers en zussen Jon, Bran, Arya en Sansa worden door de fans geëerd. De naam Stark steeg namelijk ook in populariteit met 9 procent.

Geliefde namen

Ook een al erg geliefde naam steeg nog meer in populariteit. Steeds meer kinderen gaan door het leven met de naam Khaleesi, wat prinses betekent. De naam steeg 7 procent in populariteit. Ook de namen Jorah (36 procent) en Tyrion (20 procent) doen het goed. Over Jaime kan op dit moment niet zoveel gezegd worden. Volgens kenners ligt het er maar net aan hoe zijn personage het ervan af gaat brengen in het laatste seizoen.

Lees ook: Déze Netflix series passen het best bij jouw sterrenbeeld!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: BabyCenter | Beeld: Videostill Game of Thrones