Om deze reden zou je spijkerbroeken moeten wassen met azijn

spijkerbroeken

Laat dat wasmiddel maar zitten, azijn is het wondermiddel

Dat schoonmaakazijn wonderen kan verrichten in huis, dat wisten we al. Maar wist je dat natuurazijn ook een wondermiddeltje is? Niet alleen om door de salade te doen, maar ook om je spijkerbroeken mee te wassen. Huh? Ja, het klinkt misschien niet heel logisch. Wij leggen je uit waarom je dit toch eens zou moeten proberen. 

Azijn

We hebben het hier dus over de witte natuurazijn, niet over schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is een behoorlijk agressief middel en daarom ook erg slecht voor je wasmachine. Natuurazijn is wél goed voor je wasmachine, en daarnaast is het ook erg goed voor je spijkerbroeken.

Spijkerbroek wassen

Als je een lichte bank of stoelen hebt, weet je vast wel dat dit geen ideale combinatie is met een nieuwe spijkerbroek. De kans is groot dat de broek vlekken achterlaat op de lichte stof, en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Om dit te voorkomen, moet je azijn gebruiken tijdens het wassen. Heb je een nieuwe spijkerbroek gekocht? Was deze dan eerst in natuurazijn. Vouw de spijkerbroek binnenstebuiten, stop hem in de wasmachine en voeg een flinke scheut witte natuurazijn toe. Was vervolgens middels het normale programma en voila! Je broek zal nooit meer (blauwe) vlekken achterlaten op je mooie lichte meubels.

Donkere was

Azijn is overigens niet alleen goed voor je spijkerbroek. Ook donkere was kun je prima wassen met natuurazijn. De kleding wordt dan veel minder snel vaal en de kleuren blijven beter. Een kopje witte azijn bij de hoofdwas en het wasverzachterbakje vullen met natuurazijn is het enige dat je hoeft te doen. Je was zal weer fris en stralend uit de machine komen!

Lees ook: Waarom je elke ochtend een glas warm water zou moeten drinken

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels