Willen we zien: er komt een Nederlandse musical van de Titanic!

Het spektakel zal in het seizoen 2020-2021 te bewonderen zijn in Nederlandse theaters

Er zijn maar weinig mensen die film Titanic niet hebben gezien; het is één van de bekendste liefdesdrama’s ooit. Pink jij, net als wij, ook altijd een traantje weg bij de eerste klanken van My heart will go on? Dan gaat dit nieuws je waarschijnlijk heel blij maken. Er komt namelijk een Nederlandse versie van de musical Titanic! Kunnen we alvast ergens kaartjes bestellen?

‘Never let go, Jack!’

René van Kooten

Niemand minder dan René van Kooten zal de hoofdrol spelen, zo maakten theaterproducten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf vandaag bekend. Dit duo zorgt ervoor dat de musical in het theaterseizoen van 2020-2021 te zien zal zijn. Cornelissen, artistiek directeur van beroep, is zelf in elk geval laaiend enthousiast. Hij vindt het ‘fantastisch’ dat Nederland de rechten heeft verkregen en hij verzekert ons ervan dat het een Broadway-waardige voorstelling gaat worden.

Titanic

Even opfrissen! Het verhaal gaat over een enorm cruiseship (De Titanic) dat in april 1912 vanuit de Engelse haven Southampton onderweg is naar New York. Op die boot ontmoeten Rose en Jack elkaar en er ontstaat een romance tussen hen die eigenlijk niet mag. Maar dat is niet hun grootste probleem: het schip vaart tegen een ijsschots en zinkt.

Musical

In 1997 ging de musical op Broadway officieel in première. In de voorstelling vertellen 3 mannelijke en 3 vrouwelijke passagiers het verhaal. De musical werd laaiend enthousiast ontvangen. Hij won zelfs 5 Tony Awards en een Drama Desk Award. Dat belooft wat voor de Nederlandse versie!

Lees ook: Dit zijn de beste films op Netflix om met je geliefde te kijken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Videostill Youtube