Meghan Markle heeft nog altijd veel moeite met de strenge regels van het Britse koningshuis

Meghan Markle

De hertogin zou het volgens een bron erg lastig vinden

De Britse bevolking en de rest van de wereld sloot Meghan Markle al snel in het hart sinds bekend was dat ze met prins Harry zou trouwen. Het ene officiële bezoekje na het andere volgde waar Meghan braaf op kwam draven, inclusief goede manieren. Pas sinds mei is Meghan officieel een royalty, maar volgens bronnen vindt Meghan het nog altijd lastig om zich aan ál die Koninklijke protocollen te houden.

Regels

Je benen niet over elkaar mogen slaan, geen social media meer én -hoe gek je ook op elkaar bent- niet te veel affectie tonen in het openbaar. Het is een greep van de regels waar Meghan zich aan moet houden sinds ze een officieel setje vormt met de hertog van Sussex. Het huwelijk tussen Meghan en Prins Harry klinkt als een sprookje, maar dit sprookje heeft voor Meghan toch ook wel een wat minder mooie kant. Er zijn ontzettend veel paleisregels waar Meghan zich nu aan moet houden en dat valt haar volgens een bron zwaar.

Lastig

Aan People vertelt een insider dat de hertogin van Sussex ‘bepaalde regels in het koninklijke huishouden lastig te begrijpen vindt’. Zo kan ze zich er moeilijk bij neerleggen dat de koningin liever ziet dat vrouwen een jurk of rok dragen in plaats van een broek. De bron vertelt dat Meghan regelmatig aan haar man vraagt wáárom ze bepaalde dingen niet mag doen.

Bezoek Ierland

Met een aantal dingen ging Meghan de afgelopen tijd al over de koninklijke schreef. Voor het gewone volk zouden de volgende zaken geen probleem zijn, maar de gloednieuwe hertogin maakte een fout tijdens haar recente bezoek aan Ierland. Met de Ierse senator Catherine Noone sprak ze over de pas toegelaten wet voor het legaliseren van de abortus. Meghan liet echter blijken blij te zijn met deze vooruitgang, maar een royalty mag zijn of haar mening over politieke onderwerpen niet uiten.

Hoed

Ook over elke outfit moet goed nagedacht worden. Meghan bezocht onlangs samen met Kate Middleton Wimbledon. Ze droeg een hoed, maar blijkbaar mocht dit helemaal niet bij deze aangelegenheid. Ze moest ‘m vervolgens de hele middag vasthouden en op schoot leggen.

Lees ook: Dit is de reden dat Meghan Markle vrijwel alleen poederroze kleding draagt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: videostill