Queen Elizabeth erg verdrietig tijdens bezoek koning Willem-Alexander en Màxima

Elizabeth verloor haar laatste Corgi

De Britse koningin Elizabeth heeft onlangs haar allerlaatste corgi verloren. Het dierbare hondje van de koningin overleed eerder deze week, zo meldt The Express. Vorige week werd de dierenarts erbij gehaald omdat de conditie van de corgi achteruit was gegaan. Vlak voor het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en Màxima aan Buckingham Palace overleed de corgi.

De corgi, genaamd Whisper, had de koningin geadopteerd van haar jachtopziener, nadat de man overleed.

Queen Elizabeth

Jarenlang heeft het hondje rondgelopen in het paleis. “Hij volgde haar van kamer tot kamer”, vertelde een medewerker van het koningshuis. “Het was een heel vriendelijk dier en ook het personeel was gek op hem.” Het is dan ook niet gek dat Queen Elizabeth tijdens het bezoek van onze koning en koningin nog verdrietig was. “Ze is altijd erg van streek als een van haar hondjes sterft. Bij Whisper was dat niet anders.”

Corgi’s

Met haar 92-jarige leeftijd heeft de koningin onlangs besloten om geen nieuwe puppy’s meer te fokken om in huis te nemen. Ze is bang dat ze de honden niet meer zal overleven. Op dit moment heeft ze nog twee, minder iconische dorgi’s, een kruising tussen een corgi en een teckel. Juist de corgi’s waren altijd iconisch bij het Britse koningshuis, omdat de koningin haar leven lang dit ras zelf fokte. In totaal heeft ze meer dan 30 corgi’s gehad. Op foto’s en video’s van officiële evenementen en staatsbezoeken liepen er altijd wel vijf of zes corgi’s rond op het paleis. “Het paleis zal dan ook niet meer hetzelfde zijn zonder de rondrennende hondjes”, verteld de ingewijde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The Queen has owned more than 30 Corgis during her reign! #queenelizabeth #royal #royalfamily #england #english #greatbritain #godsavethequeen

Een bericht gedeeld door Queen Elizabeth II (@queen_elizabeth_fanpage) op

Lees ook: Meghan Markle onder vuur vanwege ‘veel te blote’ jurk

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: videostill