Robèrt van Beckhoven kijkt niet graag naar zichzelf op beeld

De Meester Patissier is best onzeker over zijn uiterlijk

In Van de Vorst Ziet Sterren gaat Peter op bezoek bij Meester Boulanger én Patissier Robèrt van Beckhoven. De goedlachse Brabander is vooral bekend als jurylid van Heel Holland Bakt en het kinderbakprogramma CupCakeCup. Aan Peter vertelt Robèrt dat hij het altijd lastig vindt om geconfronteerd te worden met zichzelf op televisie. ”Af en toe zie ik mezelf en dan denk ik: ‘Ik kijk niet’ ”, biecht hij op. 

Robèrt vindt het nog altijd moeilijk om zichzelf op beeld terug te zien.

Streefgewicht

Het HHB-jurylid jojoot al jaren met zijn gewicht. ”Vanmorgen was ik 94,5 kilo, maar mijn streefgewicht is onder de 90.” Ook vertelt Robèrt dat Heel Holland Bakt in het verleden weinig goeds heeft gedaan voor zijn lijn en hij kilo’s aankwam tijdens de opnames. Omdat ze voor het proeven van al het lekkers nooit aten, gingen ze helemaal los op de taarten. ”Tegenwoordig zeggen we even goed lunchen en daarna een dessert eten”, vertelt de patissier aan Peter. Dankzij deze nieuwe strategie komt hij niet meer aan tijdens het programma.

Dikker

”Af en toe zie ik mezelf en dan denk ik: ‘Ik kijk niet’.” Als Peter hem vraagt of hij het moeilijk vindt om naar zichzelf te kijken, antwoordt hij dan ook volmondig ‘ja’. ”Dan denk ik: ‘Jeetje, tv maakt echt wat dikker hè!”’ Daarop heeft Peter nog wel een goede oplossing om gewicht te verliezen: meedoen aan Expeditie Robinson. Maar dat ziet de Brabander niet zo zitten. ”Dat hebben ze wel gevraagd, maar daar gaan we niet aan beginnen.”

Via deze link kun je de hele aflevering terugkijken.

Lees ook: Sylvie Meis verschijnt op bruiloft vriendin in flamboyante jurk en dat levert veel kritiek op

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTL XL