Roxeanne Hazes over familiesituatie: ‘Het voelt soms ook wel een beetje eenzaam’

Roxeanne

‘Dan denk ik: ‘Oh nee dat is te veel Hazes-DNA’

De familie Hazes is een onderwerp waar veel mensen niet over uitgepraat raken. Toch horen we over Roxeanne het minst in de media. Hierdoor was het aan Patty Brard om de Hazes-telg het hemd van het lijf te vragen in haar podcast Patty’s levenslessen

Vorige week vertelde Patty in Shownieuws nog over het gesprek wat ze met Roxeanne had in haar podcast. Volgens de presentatrice was het een emotioneel, maar open gesprek. Ook liet Patty weten dat ze van een aantal uitspraken nogal schrok. “Ze heeft me heel veel dingen verteld waar ik best van schrok”, liet Patty weten.

Documentaire

In de podcast-aflevering praten Roxeanne en Patty openhartig over het leven van de zangeres. Zo komt haar deelname aan Beste Zangers aan bod, praten de twee over het gezinnetje van Roxeanne en komt haar broertje André Hazes ook even naar voren. Als Patty vraagt of Roxeanne de documentaire van haar broertje heeft gezien, antwoordt ze met ‘nog niet, nee’. “Ga je het nog wel doen?”, vraagt Patty. “Waarschijnlijk wel, ja”, antwoordt Roxeanne. “Ik denk dat dat wel goed is trouwens, maar wie ben ik”, voegt Patty daar nog snel aan toe.

“Ik heb het gevoel bij André dat hij eigenlijk té veel bezig is met het willen zijn van wie je vader eigenlijk was”, onderbouwt Patty. “In plaats van dat hij zegt ‘ik lijk zoveel op hem’, nee je bent gewoon bezig om zijn leven te leiden. En dat vond ik zo interessant toen ik die documentaire zag.”

Hazes-DNA

Patty wil daarmee zeggen dat Dré niet op zijn vader hoeft te lijken. “Kijk naar je zus”, voegt ze daar nog aan toe. Ook Roxeanne heeft hier iets op te zeggen. “Kijk het gaat niet zo 1, 2, 3 merk ik. Ik heb er destijds heel bewust voor gekozen om mijn vaders muziek niet meer te gaan zingen. En dus echt een eigen identiteit op te bouwen. Ik merk nog steeds dat het af en toe nog wel een pijnlijk punt is.” De Hazes-telg legt daarbij uit dat als ze in de studio staat en haar vibratie net iets té is, dat ze de rillingen over haar lichaam krijgt. “Dan denk ik: ‘Oh nee dat is te veel Hazes-DNA’.”

Rechtszaak

Ook brengt Patty de welbekende rechtszaak ter sprake. “Draait je maag daar niet van om?”, vraagt ze aan Roxeanne. “Ja, genoeg. Ik probeer nog steeds een manier te vinden om hier mee te dealen. Het voelt soms ook wel een beetje eenzaam om niet onderdeel te zijn van een gezin. Maar tegelijkertijd heb ik wel weer dat ik heel erg happy ben met mijn gezin.” Hoe Roxeanne het het liefst zou willen kan ze moeilijk voor zich zien. “Natuurlijk wil je een situatie dat je een hele fijne band hebt met een moeder, een broertje, een vader die nog leeft, iedereen heppiedepeppie met elkaar. Maar ja, ik ben een volwassen vrouw en dit komt bij de meeste families voor. Alleen bij mij wordt het behoorlijk vergroot, omdat meerdere mensen een podium krijgen of hebben.”

Zo legt ze uit dat ze heeft voorgenomen dat ze niet meer gaat reageren op dingen waar anderen wijzer van worden en zij alleen maar verdrietig van wordt. “Het is gewoon klote allemaal”, geeft ze toe. “Daar probeer ik ook een manier in te vinden. Dat is een bewuste keuze geweest. Tot hier en niet verder. Ik heb geen zin om het over mijn familie te hebben of onderdeel te zijn van een verhaal waar ik helemaal geen onderdeel van wil zijn of ben.”

Lees ook: Onderzoek: UV-lamp voor gellak veroorzaakt mogelijk huidkanker

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Podcast Patty’s Levenslessen | Beeld: Brunopress