Sylvia Geersen over internationale modellencarrière: ‘Het was binnen handbereik’

Sylvia

‘Ik had een internationaal topmodel kunnen worden voor Victoria’s Secret’

Denken we aan De Bachelorette, dan denken we aan Sylvia Geersen. In het programma kunnen we het model bewonderen tijdens haar zoektocht naar haar prins op het witte paard. En hoewel het allemaal van een leien dakje lijkt te gaan, heeft ze al het een en ander meegemaakt. In de nieuwe Beau Monde doet ze een boekje open over de liefde, maar ook over haar zelfbeeld, verleden en modellen carrière. 

Hulp

“Op dit moment ben ik de beste versie van mezelf: sterk, oprecht, puur, in balans”, vertelt Sylvia. “Ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken. Ik leef gezond en sport veel. Dat heb ik (ook) nodig. Ik ben ADD-achtig en ga goed op sport, rust en regelmaat. (…) Ik heb mijn verleden verwerkt, en ben er sterker uitgekomen.”

Zo vertelt Sylvia dat er vanaf nu alleen nog maar goeie dingen op haar wachten. “Ik vind het jammer dat ik op mijn 21ste niet wist wat ik nu allemaal weet. Op die leeftijd was ik zo zoekende. Ik denk dat veel jonge meiden dat herkennen. Ik zou ze graag helpen door mijn ervaringen en levenslessen te delen.”

Verkeerde keuzes

Hoe ze die jonge meiden wil helpen, weet ze nog niet precies. Zo denkt het model aan bijvoorbeeld een social platform, een boek of aan een documentaire of film. “Ik heb zoveel meegemaakt. Toen ik begon als model, werd ik niet goed begeleid waardoor ik een aantal verkeerde keuzes heb gemaakt”, zo geeft Sylvia toe.

Internationaal topmodel

“Ik had een internationaal topmodel kunnen worden voor Victoria’s Secret en Sports Illustrated. Het was binnen handbereik, maar ik was een jong meisje dat alleen in New York woonde, haar eigen appartement had en (te) veel geld verdiende. Door voor feesten en andere randzaken te kiezen heb ik dingen niet altijd even handig aangepakt.”

Zo vertelt het model dat haar leven heel bizar was toentertijd. “Met mijn ervaringen kan ik jonge modellen helpen. Maar dat geldt ook voor andere dingen. (…) Ik zou meiden er ook op willen wijzen dat oordelen niet oké is. Laat je niet misleiden door fragmenten die je ziet. Je kent het verhaal en het leven van die ander niet.”

Het hele interview met Sylvia Geersen lees je in de nieuwste Beau Monde. Hierin vertelt het model ook nog over haar giftige relatie met haar ex en over haar Bachelorette-avontuur. Vanaf woensdag 1 maart in de winkels.

Lees ook: Maxime Meiland brengt binnenkort boek uit over seksueel misbruik

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld