Yolanthe en Wesley midden in adoptietraject: ‘We wachten op een belletje’

Yolanthe en Wesley

Yolanthe en Wesley kunnen elk moment gebeld worden door het adoptiebureau

Voor Yolanthe Sneijder-Cabeau (33) lijkt haar droom steeds dichterbij te komen. Al van kleins af aan had ze de wens om ooit een kindje te mogen adopteren. Yolanthe en Wesley zijn begin dit jaar aan een langdurig adoptietraject begonnen. Nu vertelt de presentatrice dat het steeds dichterbij komt en dat ze zitten te wachten op het verlossende telefoontje. 

“We wachten nu tot we worden gebeld. Het kan nog wel twee jaar duren voordat we iets horen”, vertelt de actrice en presentatrice.

Adopteren

Het was al enige tijd bekend bij de media dat het koppel overwoog om een kindje te adopteren. In 2017 vertelde Yolanthe in een interview met het AD: “Ik wil niet alleen alles doen om mijn eigen kindje te beschermen, maar ik gun alle kinderen bescherming. Dat heb ik altijd al gehad, maar sinds Xess er is nog meer. Daarom willen Wesley en ik ook heel graag een kindje adopteren.”

Yolanthe en Wesley

In de vele interviews die Yolanthe geeft, benadrukt ze vaak dat haar gezin op nummer één staat. Zo vertelt ze dat haar stiefzoon Jessey, de zoon van Wesley die hij in een vorige relatie kreeg, verknocht is aan zijn kleine broertje Xess Xava en in de schoolvakanties vliegt hij mee naar Qatar waar het gezin woont. Een groot gezin is niet vanzelfsprekend voor de familie Cabeau-Sneijder, hoewel het voor zowel Yolanthe als Wesley een gekoesterde wens is.

Openhartig interview

In de uitzending van Linda’s Zomerweek in 2015 was Yolanthe erg openhartig over haar privéleven. Zo vertelde ze dat het stel er vier jaar over heeft gedaan om zoontje Xess van nu bijna 3 jaar, te krijgen. Voor de zwangerschap aan kreeg ze hormoonkuren en dit had veel effect op haar lichaam en haar gevoel voor eigenwaarde. Na een lang medisch traject kwam de uiteindelijke zwangerschap van Xess als een grote zegen én een verrassing. Begin 2018 gaf ze daarom ook aan dat ze serieus aan het nadenken was over het adopteren van een kindje. Veel haast heeft de presentatrice niet. “Als het komt, dan komt het.” De adoptie staat volgens Yolanthe los van de wens om ooit ook nog samen kinderen te krijgen.

Lees ook: Scholen slaan alarm: zelfmoordspel ‘Momo challenge’ rukt op in Nederland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: videostill