Dit zijn de 6 meest gemaakte mascarafouten

mascarafoutjes

Maak jij je schuldig aan een van deze foutjes?

Hoewel velen al sinds hun tienerjaren regelmatig mascara gebruiken, blijft het toch een vak apart. De schappen liggen tjokvol met diverse mascara’s en dan nog niet te spreken over de verschillende borsteltjes. Tevens zijn er tig manieren om je mascara aan te brengen, maar door de bomen zie je het bos wellicht niet meer.

Deze fouten worden vaak gemaakt.

1. Je pompt je mascara

Je wilt meer mascara op je borsteltje hebben en daarom pomp je het borsteltje heen en weer. Maar elke keer dat je dit doet, komt er extra lucht bij je mascara waardoor je mascara veel sneller klonterig en plakkerig wordt. Hartstikke zonde! Om meer mascara op je borsteltje krijgen, kun je het borsteltje beter een keertje ronddraaien in de huls.

2. Je hebt te veel mascara op je borsteltje

Een risico van je borsteltje ronddraaien in de huls, is dat er weer te veel mascara aan je borsteltje zit. Haal het borsteltje er daarom langs de rand van de opening uit de huls, zodat een teveel aan mascara eraf wordt gehaald. Vooral aan de begin van het borsteltje kan veel mascara zitten, druk het borsteltje eventueel even in wc-papier om het teveel eraf te halen.

3. Je brengt de mascara alleen aan de onderkant van je wimpers aan

De meesten van ons brengen hun mascara alleen aan de onderkant van hun wimpers aan. Dit is niet per se fout, maar het kan veel beter. Door ook een laagje mascara aan de bovenkant van je wimpers aan te brengen, creëer je een vollere en donkere wimperlook. 

4. Je neemt er niet de tijd voor

Als je ’s ochtends je mascara opdoet, sta je hoogstwaarschijnlijk op tijd. Dit is dan ook de reden dat je make-up snel wordt aangebracht. Neem echter voortaan net wat langer de tijd om je mascara aan te brengen. Houd je borsteltje voortaan net wat langer tegen de onderkant van je wimpers aan gedrukt om meer een krul in je wimpers te krijgen.

5. Je krult je wimpers na het aanbrengen van de mascara

Je wimpers krullen als er al een laagje mascara op je wimpers zit, is funest voor je wimpers. Niet alleen kun je een hoekerige krul krijgen, je wimpers kunnen door de mascara aan je wimperkruller blijven plakken, auw! Gebruik daarom altijd eerst je wimperkrullen en daarna pas je mascara.

6. Je gebruikt een te oude mascara

Na zo’n drie tot vier maanden wordt het tijd om je mascara te vervangen. Je mascara gaat na die tijd klonteren, waardoor je mascara veel minder mooier zit. Maar dat is nog niet het enige. Je mascara wordt continu blootgesteld aan lucht en bacteriën als je ‘m gebruikt. Vervang je mascara dus echt na vier maanden ome en ooginfectie te voorkomen.

Lees ook: Waarom je blarenpleisters op je puistjes moet plakken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest! 

Bron: Purewow | Beeld: Pexels