Waarom je blarenpleisters op je puistjes moet plakken

puistjes blarenpleisters

Menig blogger zweert erbij

Als tiener hoopten we vurig dat we als volwassene niet meer zouden kampen met puistjes, mee-eters en acne. Helaas is niets minder waar en schieten de pukkeltjes soms als paddenstoelen uit de grond. Er bestaat geen wondermiddel waardoor je helemaal geen pukkeltjes meer krijgt, maar er is gelukkig wel een manier om sneller van je puistjes af te komen.

Sla de blarenpleisters maar in.

Pukkeltjes

Als je een mee-eter of een puistje hebt, moet je je soms inhouden om ze niet uit te knijpen. Als je puistjes wel uitknijpt duurt het niet alleen langer voordat je huid geneest, maar loop je ook het risico dat er een klein litteken achterblijft. Tandpasta, Sudocrem en verse knoflook zijn budget-vriendelijke middeltjes die ervoor zouden zorgen dat je puistjes sneller weggaan, maar blarenpleisters zouden volgens bloggers veel effectiever zijn.

Blarenpleister op een puistje

Hoe zit de vork precies in de steel? Blarenpleisters zijn ervoor gemaakt om vocht uit pijnlijke blaren te halen en om de groei van bacteriën tegen te gaan. Dit is dan ook de reden waarom je ze voor je puistjes kunt gebruiken. Let wel op dat de blarenpleisters die je koopt Hydrocolloïde bevatten, veel blarenpleisters bevatten dit wel, maar controleer dit toch even. Hydrocolloïde is een stof die pus, wondvocht en bacteriën absorbeert.

Wat moet je doen?

Maak je huid -en het puistje- goed schoon. Knip een stukje uit de pleister dat iets groter is dan je puistje. Plak het stukje van de blarenpleister op het puistje vlak voordat je gaat slapen. Haal de blarenpleister er de volgende dag voorzichtig van af en je puistje is behoorlijk verminderd of zelfs helemaal weg! Door de pleister komt er geen korstje op de pukkel te zitten en de pleister absorbeert het vocht. Ideaal!

Toch nog niet helemaal overtuigd? Mascha van Beautygloss testte de theorie en was er erg over te spreken!

 

Lees ook: Dit is de reden waarom je in de winter meer last kunt hebben van puistjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Stellar, Cosmopolitan | Beeld: Pexels