Dit is waarom je je stijl- en krultang goed schoon zou moeten maken

krultang

Hier hebben wij nooit over nagedacht! 

Gebruik jij zo nu en dan een stijl- of krultang? Grote kans dat je diezelfde tang al jaren gebruikt, maar er eigenlijk nooit aan hebt gedacht deze stylingtool een wasbeurtje te geven. Je slingert hem in het stopcontact, brengt je haar in model en bergt hem weer op. Toch is dit niet heel verstandig, aangezien er flink wat viezigheid achterblijft. En dit kan weer gevolgen hebben voor je prachtige lokken. Ai!

Poetsen maar.

Bacteriën

Net als een haarborstel zit een stijl- of krultang bomvol bacteriën. Hoe langer je ‘m gebruikt, hoe meer bacteriën zich op jouw tang verzamelen. Kijk maar eens goed: waarschijnlijk zit er een ‘viezig’ laagje op jouw stijl- of krultang. Dit is niet alleen best wel onhygiënisch, maar ook slecht voor je haar én tang.

Producten

Misschien breng je voor het stijlen of krullen van je haar een olie of hittebeschermende spray aan. Zo’n product vormt samen met de vettigheid van je haar een vies goedje op jouw tang. Of denk aan die ene keer toen je haar eigenlijk een wasbeurt nodig had, maar je je kapsel in model bracht met een stijl- of krultang. Juist ja, de viezigheid van jouw haar zit er nog steeds op!

Poetsen

Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door eens in de drie maanden – of vaker – je tang een schoonmaakbeurt te geven. Dit is super makkelijk én kost bijna geen tijd. Steek die stekker in het stopcontact en laat je tang een héél klein beetje warm worden. Trek de stekker eruit en ga voorzichtig met een vochtig doekje over de tang. Maak het doekje niet té nat, aangezien dit de tang kan aantasten. Succes!

Lees ook: Back to the 90’s: deze kleur mascara is terug van weggeweest

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash