6 handige trucjes om een glimmende huid te voorkomen

glimmende huid

Begint jouw huid gedurende de dag steeds meer te glimmen?

In de ochtend wanneer jij die laatste blik in de spiegel werpt is er nog niets aan de hand, maar zodra je na een werk- of schooldag thuiskomt, is dat wel anders. Heb je de hele dag al zo’n glimhoofd? Hoe komt dat toch? Moet je wisselen van dagcrème, of juist alle crèmes uit je beautystash verbannen? Wat een onduidelijkheid! Wij geven je eens en voor altijd de 6 trucs om een glimmende huid te voorkomen.

Zo kom je nooit meer als een glimwormpje thuis.

Glimmen

Allereerst: hoe ontstaat zo’n glimmende huid eigenlijk? Dit komt door een verhoogde talgproductie. Samen met een laagje zweet – dat je van nature altijd op je gezicht hebt – vormen deze twee een olieachtig laagje op je huid. De één heeft van zichzelf een vette huid, maar het kan ook komen door hormoonverandering. Switch je van anticonceptiemiddel of ben je zwanger? Dit zal je terugzien in je huid!

1. Eten en drinken

‘Je bent wat je eet (en drinkt)’, maar dan echt. De hoeveelheid water die je drinkt en de voedingsmiddelen die je eet zijn terug te zien in je huid. Een glimmende huid is eigenlijk een vochtarme huid. Let er daarom op om genoeg te drinken en gezond voedsel te nuttigen.

2. Scrub verbannen

Die laag vet eraf scrubben? Dat ‘lijkt’ een goede manier. Helaas is dit toch niet zo verstandig, aangezien je hierdoor de bovenste huidlaag beschadigt en het glimproces gestimuleerd wordt. Kies daarentegen voor een vloeibare exfoliant op basis van salicylzuur. Hierdoor worden de dode huidcellen op een milde manier verwijderd.

3. Reinigingsproces

Reinigen is één van de belangrijkste onderdelen. Verzorg je huid goed door elke ochtend en avond een gezichtswasgel te gebruiken. Gevolgd door een tonic – voor het sluiten van je poriën –, een serum en een hydraterende dag- en nachtcrème. Lijkt veel werk, maar je huid zal je dankbaar zijn.

Ga naar de volgende pagina om verder te lezen.

Pagina 1/2