Er is asbest gevonden in make-up van dit populaire cosmeticamerk

make-upmerk asbest

Bezorgde consumenten kunnen de make-up terugbrengen

Kristi Warner had voor kerst glittermake-upsetjes van Claire’s gekregen, maar wantrouwde de ingrediënten die op de lijst stonden. Ze stuurde de make-up naar een onafhankelijk lab en schrok zich rot toen ze de uitslag kreeg. In de make-up van de beauty- en accessoireketen werd asbest gevonden. Asbest is in verband gebracht met verschillende vormen van kanker. 

Warner stuurde 16 andere producten naar het lab en ze bleken allemaal positief te testen.

Testen
Claire’s haalde alle onderzochte producten uit de schappen. Ze laten alles testen en halen de ingrediënten met asbest uit de producten en vervangen ze door andere ingrediënten die uitvoerig getest zijn. In een lijst op de website kunnen consumenten kijken welke stoffen in de producten zijn aangetroffen.

Retourneren
Mocht je thuis producten van Claire’s hebben liggen en vertrouw je het allemaal niet? Je kunt het product retourneren, klanten krijgen hun aankoopbedrag terug, zolang het onderzoek loopt. Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Claire’s. In Nederland kan dat door het Engelse nummer 0044 121 250 6868 te bellen

Lees ook: Make-up laten vallen? Zo maak je je poeder weer heel!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: pxhere