Last van een sinaasappelhuidje? Met déze simpele tips verminder je cellulite razendsnel

sinaasappelhuidje

Cellulite kan je behoorlijk onzeker maken!

Cellulite, de meeste vrouwen krijgen er op een bepaald moment in hun leven last van. De sinaasappelhuid, zoals het ook wel genoemd wordt door de kenmerkende putjes, ontstaat doorgaans op de bovenbenen, heupen, billen en soms op de bovenarmen doordat het bindweefsel in de huid slapper wordt. Vetcellen hopen zich makkelijker op en deze ophopingen worden naar buiten gedrukt, waardoor de kenmerkende bobbelige structuur ontstaat. 

Cellulite is voor veel vrouwen een bron van onzekerheid en een reden om geen korte rokken, broeken of een bakpak op bikini te willen dragen.

Verminderen
Dat is natuurlijk ontzettend zonde, want je kan er wel degelijk iets tegen doen. Het zal nooit echt weggaan, maar je kan die ontsierende putjes wel verminderen, waardoor je je een stuk zekerder over je zelf voelt. Er zijn een aantal tips die je kan opvolgen om je cellulite te verminderen en je huid een stuk strakker en gladder te krijgen.

  1. Masseer je huid: dit verbetert de bloedsomloop in je huid en zal ervoor zorgen dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Om resultaat te zien zal je wel moeten volhouden: masseer de plekken elke dag gedurende een paar maanden.
  2. Koude douche: echt lekker is het niet, zo’n koude straal op je tere huidje, maar het geeft een enorme boost aan je bloedsomloop. Je bloed gaat sneller stromen doordat je lichaam meteen aan het werk moet om zichzelf warm te houden en dit zorgt weer voor de snellere afvoer van afvalstoffen en vochtophopingen.
  3. Scrubben: scrubben verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar als je scrubt met cafeïne wordt cellulite ook nog eens minder door het vet dat wordt opgebroken.
  4. Bewegen: tijd voor de harde waarheid: cellulite is puur vet. En ‘extra’ gewicht kan dus bijdragen aan en sinaasappelhuid. Het advies? Bewegen. Hardlopen, zwemmen, yoga, dansen, spinning, fitness.
  5. Groene thee: drie tot vijf koppen groene thee zou bijdragen aan een glad huidje. De reden? In groene thee zit een stof genaamd theobromine. Een stof die ook voorkomt in chocolade en de afgifte van opgeslagen vet in het lichaam stimuleert.

Lees ook: Met deze vijf activiteiten wordt afvallen opeens superleuk!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash