Deze behandelingen van de schoonheidsspecialist kan je beter niet thuis uitvoeren

behandelingen thuis

Sommige beautybehandelingen kan je maar beter aan de specialist over laten

Langzamerhand kunnen steeds meer contactberoepen met de nodige maatregen worden opgepakt. Zo gaan de kapsalons weer open en kunnen we weer naar de schoonheidsspecialiste. Denk je voor het gemak dat je bepaalde behandelingen net zo goed thuis kunt uitvoeren? Think again, want deze beautybehandelingen kan je beter overlaten aan een specialist.

Dermaplaning

Dermaplaning is een behandeling waarbij een fijn scheermesje de bovenste dode huidlaag en haartjes verwijdert. Specialisten gebruiken hier een speciaal mesje voor en daarom is het niet aan te raden om thuis aan de slag te gaan met een fijn mesje. Dermatoloog dr. Zain Husain legt uit: “Deze techniek vereist bepaalde vaardigheden en ervaring om oppervlakkige snijwondjes en hyperpigmentatie te voorkomen. Ga voor deze behandeling naar een professional voor optimale resultaten en een lager risico op oppervlakkige schaafwondjes.”

Mee-eeters of puistjes uitknijpen

Er wordt al vaker voor gewaarschuwd en wij benoemen het hier nogmaals: ga niet zelf onderhuidse ontstekingen uitknijpen. Hoe verleidelijk dit wellicht ook is. “Je moet heel voorzichtig zijn bij het uitvoeren van dit soort handelingen, omdat het kan leiden tot meer ontstekingen – en zelfs een infectie – als je het niet goed doet”, legt dr. Husain uit. In de ergste gevallen kunnen de infecties leiden tot littekens en dat willen we natuurlijk al helemaal niet!

Chemische peeling

Door veel schoonheidsspecialisten worden chemische peelings uitgevoerd. Het is niet voor niets dat specialisten deze behandelingen uitvoeren, want zelf thuis aan de slag gaan met een chemische peeling kan erg gevaarlijk zijn. Bij een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Sommige mensen gaan thuis aan de slag met een peeling waarbij de zuurconcentratie vele malen hoger is dan wat een specialist gebruikt. Het gevolg? Een erg beschadigde en misschien wel verbrande huid.

Microneedling

De complexe huidbehandeling microneedling gebruikt kleine naalden om gaatjes te maken in de huid. De celvernieuwing van de huid wordt hierdoor gestimuleerd, de huidstructuur wordt fijner en poriën, littekens en lijntjes worden minder zichtbaar. Probeer deze behandeling echter niet thuis uit te voeren, zo waarschuwt ook dr. Husain. “Microneedling-apparaten voor in huis kunnen littekens en hyperpigmentatie veroorzaken. Tijdens het gebruik van zo’n apparaat kan er gemakkelijk iets misgaan.” Dr. Husain raadt aan om deze behandeling uit te laten voeren door een medische professional. “Hun apparaten zijn veel nauwkeuriger en leveren betere resultaten dan wanneer je zelf aan de slag gaat.”

Lees ook: In deze 6 simpele stappen voer je thuis de perfecte pedicure uit

Bron: Byrdie, Margriet | Beeld: Unsplash