Deze geboortesteen hoort bij jouw geboortemaand

geboortestenen

En dit is wat de geboortesteen voor jou kan betekenen

Wist je dat aan iedere maand een geboortesteen is verbonden? Het zal je verbazen hoe erg de steen aansluit op jouw leven. Zo hebben alle geboortestenen een bepaalde betekenis en kan het een speciale werking hebben. Benieuwd welke geboortesteen bij jouw geboortemaand past? Lees dan snel verder!

Januari

We beginnen bij de geboortemaand januari. Bij deze maand hoort de granaatsteen. Deze geboortesteen heeft een dieprode kleur. De geboortesteen voor de maand januari staat voor vrede, geluk en bescherming. De granaatsteen kan helpen tegen nare dromen en ondersteuning bieden in moeilijke tijden. De steen geeft extra energie en zelfvertrouwen.

Februari

Bij de maand februari hoort de donkerpaarse geboortesteen amethist. Februari is veelal een koude en donkere maand. De amethist staat voor warmte en balans en is daarom de perfecte geboortesteen voor deze maand. De amethist staat voor vrede en stabiliteit en kan bij een onrustig gevoel de juiste energie afgeven om je rust te vinden.

Maart

In maart vinden we aquamarijn als geboortesteen. Deze geboortesteen heeft een kalmerende werking. Van oorsprong droegen zeelieden deze felblauwe steen bij zich ter bescherming. Als geboortesteen staat aquamarijn voor liefde, hoop en vriendschap, maar ook voor creativiteit en zelfexpressie.

April

Bij de maand april hoort een diamant. Diamant is het hardste materiaal ter wereld en doet veel goed voor het vrouwelijke geslacht dat geboren is in deze maand. De diamant staat namelijk voor kracht en puurheid.

Mei

De felgroene smaragd is gelinkt aan de geboortemaand mei. Deze edelsteen draagt de betekenis gezondheid en wijsheid. Zo zou de smaragd je inzicht kunnen geven in de toekomst en geeft het hoop en geduld.

Juni

Hoewel de parel technisch gezien geen steen is, behoort deze wel tot de geboortemaand juni. De parel symboliseert wijsheid, puurheid en passie. Heb je veel angst of nervositeit? Dan kan de parel een kalmerende werking hebben.

Juli

De prachtige edelsteen robijn hoort bij de maand juli. De robijn staat voor harmonie en bescherming. De dieprode kleur van de steen staalt kracht, liefde en energie uit.

Augustus

De peridoot is een lichtgroene steen die verbonden is aan de maand augustus. Deze steen staat voor geluk en vrede. Bij het dragen van deze steen kan het stress en woedegevoelens doen verminderen.

September

De mooie blauwe saffier wordt veel gebruikt in verlovingsringen, maar is ook de geboortesteen voor de maand september. De edelsteen staat voor wijsheid, geloof en puurheid.

Oktober

Voor de maand oktober siert de opaal als de geboortesteen. De donkere, mysterieuze steen met een regenboogachtige glinstering verandert in ieder licht van kleur. Bij de opaal horen de eigenschappen hoop en onschuld. Ook brengt de opaal geluk en gezondheid voor de drager van de steen.

November

Topaas is de edelsteen voor de maand november. De topaas is er in verschillende kleuren, waaronder blauw, groen, rood, en oranje. Vriendschap en consistentie zijn de twee belangrijkste eigenschappen van deze edelsteen. Het dragen van topaas kan je kracht en verstand geven.

December

Tenslotte de geboortemaand december waar we turquoise aan verbinden. De blauwgroene stenen staan voor vriendschap en geluk. Turquoise is ontstaan door verbindingen tussen koper en aluminium en deze ontstaanswijze staan voor de dynamiek en omgang tussen een hechte vriendschap.

Lees ook: Dit zegt je sterrenbeeld over hoeveel slaap je nodig hebt

Bron: Catawiki, My Unique Style | Beeld: Wikimedia Commons, wsnaccad