Dit is de beste deo volgens de consumentenbond

deo

Deze kun je het beste kopen en dit is waarom

Rollers, sprays, sticks en crèmes: er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten deodorant beschikbaar. Maar welke deodorant is eigenlijk het beste? De Consumentenbond ging op onderzoek uit.

Grote test

De Consumentenbond heeft een grote test gedaan met deodorant. Ze onderzochten daarvoor maar liefst 75 verschillenden deodoranten en anti-transpiranten. Daarvoor keken ze onder meer naar de ingrediënten. Hier rolde een top 4 uit, die vervolgens allemaal zijn gecontroleerd op schadelijke stoffen. Uiteindelijk is de Consumentenbond tot de conclusie gekomen dat er maar één deodorant is die zich de allerbeste mag noemen.

De beste deodorant

En de beste deodorant volgens de Consumentenbond is…  Salt of the Earth Unscented with skin soothing Aloe Vera (in sprayvorm). Dit is een natuurlijke deodorant, zonder ingrediënten. Daarnaast is-ie uniseks, waardoor iedereen ‘m kan gebruiken. Het is het enige product in de test dat een 10 scoort. Hij bevat geen allergenen, geen stoffen met een wettelijke bepaling en ook geen stoffen die effect hebben op mens en milieu. Bovendien zitten er geen aluminiumzouten in.

Deodorant of anti-transpirant

Het is goed om te weten dat er een verschil zit tussen deodorant en een anti-transpirant. Een deodorant legt alleen een fris geutje over alles heen, maar vervliegt na een paar uur. Anti-transpirant richt zich juist op de zweetproduct en het tegenhouden daarvan. Verwarrend genoeg zijn veel deo’s in de winkel een mix van deze twee. Zodra er aluminium in zit, is het een ‘hybride’. Let maar eens op de ingrediënten!

Heb jij een hybride deodorant te pakken? Dan kun je deze het beste ’s avonds opdoen. Dan zijn je zweetklieren het minst actief, waardoor hij beter zijn werk kan doen. In de ochtend zijn je zweetklieren al zo actief, dat het kwaad al geschied is en je er dus niet zoveel meer tegen doet. Weten we dat ook weer!

Lees ook: Deze nagellaktrends ga je aankomend seizoen veel zien

Bron: Tips en Weetjes, Consumentenbond, Women’s Health | Beeld: Adobe Stock