Dit flesje rozenwater kost slechts 1,99 bij Kruidvat en dít is wat je er mee kunt!

rozenwater Kruidvat wondermiddel

Een eeuwenoud product met fantastische werkingen

In het oude Egypte werd rozenwater dagelijks gebruikt door Cleopatra in haar beauty-routine. Dit heerlijk geurende water is gemaakt van rozenblaadjes en is een destillaat van rozenolie. Verwar dit middeltje niet met rozensiroop, dit is suikerwater met rode kleurstof. Bij de Kruidvat scoor je dit flesje rozenwater al voor €1,99.

Maar waar is rozenwater precies goed voor?

Verminderen van wallen

Heb je last van wallen of opgezette ogen, door bijvoorbeeld slaaptekort? Doe een kleine hoeveelheid rozenolie op twee wattenschijfjes en ga met je hoofd achterover op bed of op de bank liggen. Leg de schijfjes op je ogen en ontspan ongeveer 10 minuutjes. Voor een nog beter effect leg je de watjes even in de vriezer voordat je ze op je ogen legt.

Conditioner

Vermeng drie eetlepels rozenwater met 2 kopjes water en giet het over handdoek-droog haar. Je hoeft het niet uit te spoelen en je haar zal heerlijk zacht voelen.

Ancé

Rozenwater werkt heel goed tegen acne en ontstekingen van de huid. Pers een (halve) citroen uit en meng het sap met een gelijke hoeveelheid rozenwater. Breng het mengsel aan op het gezicht en laat het een half uur intrekken. Spoel af met lauw water en droog de huid met een handdoek. Herhaal deze acne-behandeling 2 á 3 weken lang voor een optimaal resultaat.

Fris ruikende lakens

Pak een spuitfles en voeg voor elk half kopje water drie eetlepels rozenwater toe. Spuit na het verschonen van de lakens (of voordat je gaat slapen) het geurende water op je lakens en/of kussen. Het zal weer lekker fris ruiken!

Make-upremover

Als je niet houdt van make-upremovers met allerlei chemische bestanddelen kun je ook heel gemakkelijk rozenwater gebruiken. Het is heerlijk zacht voor je huid en verwijdert make-up net zo effectief.

Droge huid

Als je op een droog plekje wat rozenwater sprayt merk je meteen dat de huid een stuk zachter en soepeler aan zal voelen.

Lees ook: Het hele internet is in de ban van deze nieuwe soort deodorant en dit is waarom

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: zelfmaak-ideetjes | Beeld: Kruidvat