Bruin haar? Met deze shampoo gaan jouw lokken stralen

bruin haar

De tegenhanger van zilvershampoo: blauwe shampoo!

Heb jij bruin haar? Veel blondines gebruiken zilvershampoo om gele tonen uit hun haar te halen. Vooral geblondeerd en geverfd haar loopt een groot risico om gelig uit te slaan. Maar ook brunettes hebben zo hun zorgen; zowel natuurlijk bruin haar als geverfde lokken kunnen oranje of koperachtig lijken. Sommige vrouwen gaan voor deze look, maar anderen willen juist de koele toon van hun bruine haar behouden. Gelukkig is er een product speciaal gemaakt voor bruin haar!

Zo krijg je prachtige bruine lokken.

Complementaire kleuren

De wetenschap achter blauwe shampoo en zilvershampoo is eigenlijk best simpel; je gebruikt shampoo in de complementaire kleur van jouw haar. Om deze reden gebruiken veel vrouwen met lichtblond of grijs haar zilvershampoo, want de paarse kleur van de shampoo is de tegenhanger van de gele gloed die blondines vaak in hun haar hebben. Bruin haar krijgt snel een oranje of koperen gloed. En wat is de tegenhanger van oranje? Juist, blauw. Door blauwe shampoo te gebruiken neutraliseert de oranje kleur waardoor de gloed verdwijnt!

Niet te voorkomen

De oranje gloed is lastig te voorkomen, vooral bij geverfd haar. Denk maar aan wat er gebeurt als je je haar bleekt: het wordt oranje. Door de zon bleekt je haar op een natuurlijke wijze, waardoor een oranje gloed naar voren komt. Gelukkig is er een oplossing zonder je haar opnieuw te verven, want je hoeft alleen maar je haar te wassen met blauwe shampoo.

Verkrijgbaarheid

Helaas is blauwe shampoo nog niet zo gemakkelijk te verkrijgen als zilvershampoo. Gelukkig is het wel online te bestellen of te koop bij goede kappers. Heb jij bruin haar en wil je graag van de oranje gloed af? Dan zal je toch iets meer moeite moeten doen voor een flesje shampoo dan alleen even naar de drogist lopen.

Lees ook: Zo maak je heel gemakkelijk een grote Franse vlecht

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Newbeauty | Beeld: Pixabay