Heb jij last van cellulitis? Dit moet je erover weten

cellulitis

En zó kun je het verminderen

Als je bent gezegend met prachtige, lange benen, kunnen de groeistrepen bij je dijen een echte doorn in het oog zijn. Hoewel we weten dat veel vrouwen er last van hebben, kun je soms het gevoel hebben dat je de enige bent met deze ‘tijgerstrepen’. Gelukkig zijn er manieren waarop je je sinaasappelhuid kunt verminderen.

Wist je dat vrouwen meer last hebben van de groeistrepen dan mannen?

Cellulitis

Dat het leven oneerlijk is, blijkt maar weer. Zo komen vrouwen sneller aan dan mannen en hebben vrouwen meer last van cellulitis dan mannen. Dit komt doordat het collageen een parallel patroon heeft. Met andere woorden: dit zorgt ervoor dat het vet in groepjes verdeeld wordt en cellulitis gevormd wordt. Mannen spreken van geluk met hun ‘x-patroon.’

Bijna iedere vrouw heeft het

Cellulitis wordt vaak geassocieerd met overgewicht, maar niets is minder waar. Het maakt niet uit of een vrouw slank of stevig is, vrijwel iedere vrouw heeft er last van. De een heeft er echter iets meer last van dan de ander. Cellulitis kan veroorzaakt worden door snel afvallen of aankomen, door wat je eet of door roken. Tevens kan het genetisch bepaald zijn.

Verminderen

Je kunt ervoor kiezen om een laserbehandeling te ondergaan om de groeistrepen te verminderen, maar daarvoor moet je een behoorlijk bedrag neerleggen. Dat is helemaal niet nodig, want er is ook een andere manier om je cellulitis te verminderen! Met behulp van koffiedik kun je de cellulitis verminderen. Meng een paar scheppen koffie met een paar lepels (amandel)olie. Scrub een keer per week met dit mengsel en spoel het er daarna af onder de douche. Wissel onder de douche koud en warm water af, om de doorbloeding te stimuleren.

Smeren maar

Ga je binnenkort lekker bakken in de zon? Smeer je goed in! Het is altijd belangrijk om je goed in te smeren als je de zon ingaat, maar wij geven je nog een extra reden om altijd goed te smeren. Cellulitis wordt zichtbaarder door uv-straling. Door de uv-straling beschadigt het collageen in je lichaam sneller waardoor cellulitis beter zichtbaar wordt.

[wp_ad_ camp_5]

Lees ook: Rimpels voorkomen? Volgens onderzoek kan dat op deze simpele manier

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle, Oma weet Raad | Beeld: Pixabay