Déze kledingkeuzes passen het beste bij jouw lichaamstype

lichaamstype

Nooit meer kledingstress!

Als het op kleding aankomt, weten we allemaal dat niet elk kledingstuk past bij jouw figuur. Met alle vormen en maten die wij als mens hebben, is het lastig om te weten welke kledingkeuze er het beste bij jouw lichaamstype past. Gelukkig hebben wij een aantal tips per lichaamstype voor je op een rijtje gezet.

Zandloperfiguur

Je hebt een zandloperfiguur als je taille aanzienlijk kleiner is dan je heupen en buste. Dit lichaamstype wordt vaak gezien als het ‘perfecte lichaamstype’, dus als je geluk hebt zullen de meeste kleren je geweldig staan. Let wel, er zijn kledingstukken die je moet vermijden. Blijf vooral weg van vormloze kleding! Dit flatteert je rondingen totáál niet. Getailleerde kleding is daarentegen altijd een goed idee, omdat deze kleding je prachtige, slanke taille accentueert. Denk bijvoorbeeld aan: a-lijn rokken en jurken.

Peervormig figuur

Een peervorming figuur heb je als je heupen breder zijn dan je schouders en buste. Dit is een wat lastiger figuur als het op kleding aankomt. Je kunt hierbij beter uit de buurt blijven van alles wat strak is, want dat zal je peervorm alleen maar meer accentueren. Kies in plaats daarvan kleding die lekker los zit. Let wel op dat je niet té slobberige kleding aandoet, want dit kan je alleen maar groter laten lijken dan dat je daadwerkelijk bent. Ga voor kleding die op je bovenkant lekker getailleerd is en die aan de onderkant wat meer uitloopt.

Appelvorming figuur

Een appelvormig figuur wordt gedefinieerd door een grotere buste en een taille die breder is dan je heupen. Heb je dit figuur? Dan weet je vast en zeker dat getailleerde kleding je lichaam op een positieve manier accentueert. Vermijd bij dit lichaamstype daarom juist kleding die té los of té baggy zit. Dit maakt je groter dan dat je eigenlijk bent en dat wil je natuurlijk niet.

Lees ook: Dit gebeurt er met het lichaam van vrouwen als ze verliefd zijn

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels