Zó bespaar je geld op je trouwjurk

trouwjurk

Een jurk hoeft echt niet altijd de hoofdprijs te kosten

We weten allemaal dat het leven de laatste tijd een stuk duurder is geworden. Toch wil je eigenlijk op je grote dag niet beknibbelen en al helemaal niet op je trouwjurk. Of is dat eigenlijk toch niet zo’n slecht idee? Ze.nl deelde tips over hoe je kunt besparen op je trouwjurk en toch de jurk van je dromen kunt vinden!

Showmodel

In de etalages van bruidsboetiekjes hangen natuurlijk prachtige jurken. Maar wist je dat deze showmodellen vaak een stuk goedkoper zijn? Zie je wat moois in de etalage hangen, dan kun je er altijd even naar vragen.

Vinted

Vinted is uitgegroeid tot een gigantisch platform voor allerlei soorten tweedehandskleding. Je kunt er werkelijk álles op terugvinden en dus ook trouwjurken, want veel vrouwen doen zo’n jurk uiteindelijk natuurlijk maar één keer aan. Vinted is dan een geweldig en toegankelijk platform om je perfecte jurk te vinden voor een mooie prijs. En daarna verkoop je ‘m zelf ook weer gemakkelijk door aan iemand anders. Win-win!

Outlets

Er zijn niet alleen outlet-winkels van bekende kledingmerken, maar ook van bruidsmerken zijn dat soort winkels te vinden. Daar shop je jurken van het vorige seizoen, waardoor ze een stuk goedkoper zijn dan normaal. Zo heb je wel een nieuwe jurk, maar toch voor een fijn prijsje. En wie heeft nu daadwerkelijk door dat deze jurk van een oudere collectie is?

Galajurk

Misschien een vreemd idee, maar je zou ook voor een galajurk kunnen kiezen. Deze zijn vaak een stuk goedkoper dan trouwjurken, maar wel net zo mooi. Niet alles zal even geschikt zijn, maar je kunt altijd even een blik op de jurken werpen.

Het juiste moment

Wist je dat het ook aan het moment ligt waarop je je jurk shopt, hoe duur deze is? Net als dat winterjassen in de sale gaan vlak na de winter en bikini’s na de zomer, zo gaan trouwjurken in de aanbieding in september. Helaas net te laat, maar misschien alvast ter voorbereiding als je bruiloft later is: omdat mensen in de zomer vaak trouwen en de prijzen dan ook het hoogst zijn, zijn de jurken zo vlak na de zomer afgeprijsd. Zo scoor je je jurk voor een fijn prijsje.

Lees ook: Aha: dit zijn de 20 populairste liedjes op bruiloften in Nederland

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels