Met dit geniale trucje werkt droogshampoo de hele dag door

droogshampoo

Met deze truc werkt je droogshampoo veel langer door

Het is zo ongeveer de beste uitvinding sinds het wiel: droogshampoo. Niemand heeft natuurlijk zin en tijd om elke dag de haren te wassen en dan is zo’n spuitbus echt een uitkomst. Maar vaak lijkt het alsof je haar ’s middags alweer een slap, vet bosje is en dat terwijl je het s’ ochtends met droogshampoo te lijf bent gegaan. 

Hoe kan je er nu voor zorgen dat het de hele dag werkzaam blijft?

Hele dag werkzaam
Elke dag je haren wassen is een ontzettend tijdrovende bezigheid en bovendien is het helemaal niet goed voor je haar. Twee of drie keer per week wassen is ruim voldoende. Als je haren dan toch wat vettig en slap ogen is droogshampoo een handig middel om het een frisheid-boost te geven. Met een handig trucje zorg je ervoor dat het de hele dag werkzaam blijft, zo hoef je niet de hele dag bij te spuiten!

Föhn
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een föhn, een borstel en natuurlijk je droogshampoo. Breng de droogshampoo aan zoals je gewend bent en laat het een minuutje intrekken. Daarna föhn je je haren gedurende een minuut terwijl je het eruit borstelt. De warmte van de föhn zorgt ervoor dat de droogshampoo veel beter wordt opgenomen in de haarwortels. Dit zorgt ervoor dat het langer doorwerkt en je dus de hele dag plezier hebt van het effect. Daarnaast wordt het product door het föhnen gelijkmatiger door je haar verdeeld, zo krijg je overal evenveel volume.

Lees ook: Twijfel je of je je haar kort wilt knippen? Zo kom je er binnen twee minuten achter of het je staat!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Unsplash