Wordt jouw gezicht nooit bruin van de zon? Met deze tips wel!

bruin gezicht zomer

Want niet iedereen krijgt gelijk een lekker kleurtje op z’n gezicht

De één krijgt bij de eerste zonnestralen gelijk een zomerse gloed op zijn gezicht, terwijl de ander hier de hele zomer voor moet strijden. Op de een of andere manier wordt niet iedereen z’n gezicht snel bruin, waardoor je hoofd en lichaam op een gegeven moment niet meer dezelfde kleur hebben. Help! Of toch niet? Met deze tips ga jij deze zomer wél een kleurtje op je gezicht krijgen. Succes!

Veel mensen hebben in het gezicht minder pigment dan in de rest van het lichaam.

1. Scrub

De basis is: scrubben. Op je gezicht zitten genoeg dode huidcellen die je alvast wil verliezen, zodat je verse huidje lekker de zon in kan. Gebruik wel een scrub die speciaal voor je gezicht is. Een lichaamsscrub is namelijk veel te grof voor je gezicht. De huid op je gezicht is een stuk dunner, dus houd hier rekening mee.

2. No make-up

Door een laag foundation gaat je gezicht al helemaal niet snel bruin worden. Probeer zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, je gezicht alvast bloot te stellen. Hierdoor pak je alvast een klein beetje zon!

3. Hoofddeksel

Draag je graag een pet of hoedje in de zomer? Dan kan je dat vanaf nu beter niet meer doen. Door de schaduw van je hoofddeksel zal je gezicht minder snel bruin worden. Wil je je haar of hoofdhuid beschermen? Kies dan voor een zomerse doek of gebruik een zonnebrandcrème voor je haar.

4. Oppassen

Wanneer je na een heleboel zonuren nog steeds geen bruin gezicht hebt, wil je nog wel eens overmoedig raken. Te lang in de zon blijven zitten is daar een voorbeeld van. Doe dit niet! Door de dunne huid op je gezicht zal je sneller verbranden en vervellen. Dit is wat je absoluut niet wil, aangezien hierdoor je bruine kleurtje direct verdwenen is. Blijf daarom niet te lang in de zon.

5. Smeren

Smeren, smeren en nog een smeren. Feit: je verkleurd wél wanneer je zonnebrand gebruikt! Ondanks dat velen denken van niet, heeft het smeren van zonnebrand geen invloed op de snelheid van je verkleuring. Door je goed in te smeren ben je beter beschermd en zal je jezelf later dankbaar zijn.

6. Zelfbruiner

Heb je alles geprobeerd, maar is een sun kissed glow op je gezicht nu eenmaal niet voor jou weggelegd? Dan is er altijd nog zelfbruiner. Tegenwoordig zijn zelfbruiners gewoon te koop bij de drogist en vind je ze in alle soorten en maten. Kies een zelfbruiner die voor speciaal voor je gezicht bestemd is en vergeet niet te scrubben.

Lees ook: Deze chocolade-ijstaart met Bailey’s is alles wat je nodig hebt deze zomer!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash