6 fouten die bijna iedereen maakt bij het verzorgen van de huid

huid
Deze zes fouten maken je huid rood, droog en snel oud

Niet iedereen maakt huidverzorging prioriteit, maar een dagcrème of facewash kan al veel verschil maken. Mits je het goed doet, natuurlijk! Veel dames hebben een arsenaal aan crèmepjes, serums en reinigers maar eindigen alsnog met een rode en droge huid. Voorkom dat je de meest gemaakte fouten maakt met deze tips.

We willen allemaal wel een stralende huid.

1. Niet testen

We begrijpen best dat je een nieuw product het liefst zo snel mogelijk test, maar dat is niet altijd verstandig. Meestal wordt op de verpakking of in de bijsluiter aangegeven dat je het product eerst op een onopvallende plek moet testen om te kijken of je er geen allergische reactie op krijgt. De meeste mensen slaan dit advies in de wind en smeren het meteen op. Helaas zijn er veel mensen allergisch voor veelvoorkomende ingrediënten in huidverzorging, waardoor er een rode, gevoelige huid of bultjes kunnen ontstaan. Dus ook als je denkt dat je niet allergisch bent, is het verstandig om eerst een klein beetje te testen.

2. Haarproducten

Wat veel vrouwen vergeten, is dat hun haarproducten vettige resten achterlaten op hun huid. Hierdoor kan het voorkomen dat je puistjes rond je haarlijn, in je nek en op je schouders en rug krijgt. Shampoos met sodium lauryl sulfate of ammonium lauryl sulfate drogen je huid enorm uit en kan bij sommige mensen voor een rode en schrale huid zorgen. Conditioners zijn doorgaans vrij vet, waardoor ze puistjes in je nek en op je rug kunnen veroorzaken. Leg een oude plastic klem in je douche en steek je haar tijdens het conditionen voorzichtig op zodat het niet langdurig in contact met je huid komt.

3. Kussen

Je haar- en gezichtsverzorging komt in je slaap op je kussen terecht. Je haarolie doet wonderen voor je haar, maar als het in aanraking komt met je huid kan het je poriën verstoppen. Ook komen er gewoon bacteriën op je kussen terecht die je gezicht vies maken. Vervang je kussensloop in ieder geval eens per week, bij een erg gevoelige huid nog vaker.

4. Gezondheid

Roken, stress en weinig slaap zorgen ervoor dat je sneller rimpels krijgt. Houd je huid jong door jezelf gezonde gewoontes aan te meten. Drink voldoende water en zorg ervoor dat je genoeg slaapt.

5. Cafeïne

Cafeïne is niet goed voor je huid, omdat het je lichaam uitdroogt. Beperk je koffie-inname daarom tot 2 kopjes per dag en drink cafeïnevrije thee zoals kamillethee of witte thee. Vergeet ook niet om genoeg water te drinken!

6. Weggooien

Ook al vind je het misschien zonde: gooi producten op tijd weg. Een crème is na een paar maanden niet goed meer, zeker niet als je er met je vingers in zit. Hetzelfde geldt voor make-up. Bewaar foundation niet langer dan een of twee jaar en vervang mascara en eyeliner na zes maanden.

Lees ook: Dit zijn de fouten die we bijna allemaal maken als we onze haren wassen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Michelle Phan | Beeld: Pexels