Dit zijn de fouten die we bijna allemaal maken als we onze haren wassen

haren wassen

Oeps… dit doen wij ook!

We willen allemaal graag mooi glanzend en gezond haar. We zijn bereid om heel ver te gaan voor het perfecte haar. Juist daarom wassen we ons haar vaak en met alle mogelijke producten, maar is dat wel zo goed voor je haar als het lijkt? Good Housekeeping zocht het uit en wat bleek? Vrouwen maken een hoop fouten bij het wassen van hun haren. 

Voortaan maak jij deze fouten niet meer!

Te vaak wassen
De eerste fout die velen van ons maken is het te vaak wassen van onze mooie lokken. “Het verschilt per haartype, maar een behandeling met shampoo en conditioner is echt maar maximaal twee keer per week nodig. Wie droger en breekbaarder haar heeft, zou dit juist nog minder moeten doen”, vertelt Danilo Dixon, haarstylist bij Pantene.

Te veel shampoo
Daarbij gebruiken we ook te veel shampoo. Het is vele malen beter om een beetje schampoo (te grote van een euromunt) te pakken en als het echt nodig is iets meer. Meer van de shampoo maakt je haar absoluut niet schoner. Het maakt het alleen lastiger om alles weer uit spoelen en daardoor loop je meer risico op zeepresten die achterblijven in je haar.

Mix ‘n Match
We gebruiken allerhande producten. Een shampoo van dat ene merk, een conditioner van een ander merk en misschien nog een stylingproduct van nóg een ander merk. Dat is echter een slecht idee. Er zit een reden achter het uitbrengen van een gehele lijn producten. Dit doen de merken niet alleen met een winstoogmerk, maar ook voor het beste resultaat. Als je alles door elkaar gebruikt, heb je kans dat je niet het gewenste resultaat krijgt of je haar zelfs beschadigt. 

Manier van wassen
Ook de manier van wassen staat ter discussie. De meesten van ons doen een flinke klodder shampoo op onze handen en wrijven dit lichtjes in ons haar. Het is veel beter om de shampoo eerst uit te smeren over je handen en het dan goed uit te smeren. Begin bij de haarpunten en masseer daarbij goed je hoofdhuid. Werk dan grondig naar beneden tot in de haarpunten. Alleen dan was je je gehele haar.

Lees ook: Deze haartrend uit de jaren 80 dreigt weer terug te komen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: videostill Vy Qwaint