Om déze reden is het superslim om koopzegels te sparen!

Wij gaan er sowieso mee beginnen

Wanneer je op het kassaschermpje kijkt tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen, kom je vaak op de gedachte dat boodschappen echt verrekte duur zijn. Zin om geld uit te geven aan koopzegels hebben de meesten daarom niet. Toch zou je er eens mee moeten beginnen. Het is namelijk hartstikke rendabel!

Het is de slimste manier van sparen!

Sparen
Wie haar spaarrekening even onder de loep neemt en kijkt naar de rente, komt waarschijnlijk tot de conclusie dat dat sparen amper zin heeft. Maar wist je dat er een manier van sparen bestaat is die nog wél rendabel is? Het goede oude sparen van koopzegeltjes levert je tegenwoordig meer geld op dan je geld op een spaarrekening zetten. 

Koopzegels
De spaarrente bij de bank is tegenwoordig om te huilen. Eigenlijk merk je vrijwel niets van de rente. Waar je wel goed kunt sparen? Gewoon bij de supermarkt. Zeg eens ‘ja’ tegen koopzegels en na een snelle rekensom leer je dat je er inderdaad meer mee verdient. De zegels kosten maar een paar cent per stuk en daarom merk je niet heel veel van deze uitgave. De rente die je hierover verdient is maar liefst zes procent!

Hoe werkt het?
Per euro koop je voor een laag bedrag een koopzegel. Deze zegeltjes plak je in een boekje en als je dit boekje vol hebt, krijg je het betaalde bedrag aan koopzegels plus rente ervoor terug. De kosten per zegel en opbrengsten verschillen per supermarkt dus hieronder een overzicht van drie supermarkten:

Supermarkt Een zegel per Prijs per zegel Vol boekje Kosten  Waarde Rendement
Albert Heijn €1 €0.10 490 zegels €49 €52 6%
Jumbo €1 €0.10 250 zegels €25 €26 4%
Coop €1,59 €0.05 500 zegels €25 €26 4%

Lees ook: Déze bekende Amerikaanse webshop is nu ook beschikbaar in Nederland

Deze tips bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie