Koopzegels sparen? Dit is waarom het slim is om deze maand te beginnen

koopzegels sparen

In januari kan je het beste beginnen met het sparen van koopzegels

Wanneer je op het kassaschermpje kijkt tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen, kom je vaak op de gedachte dat boodschappen echt verrekte duur zijn. Zin om geld uit te geven aan koopzegels hebben de meesten daarom niet. Toch zou je er eens mee moeten beginnen. Met name in de maand januari is het slim om te beginnen met sparen, want koopzegels zijn namelijk hartstikke rendabel!

Geen rente op spaarrekening

Wie haar spaarrekening even onder de loep neemt en kijkt naar de rente, komt waarschijnlijk tot de conclusie dat dat sparen amper zin heeft. Met name dit jaar zien we dat er nauwelijks rente meer zit op een spaarrekening. Vanaf 1 april hoeven ABN Amro-klanten zelfs helemaal niet meer te rekenen op rente. Gelukkig is er nog wel een manier van sparen die nog wel rendabel is. Het goede oude sparen van koopzegeltjes levert je tegenwoordig meer geld op dan je geld op een spaarrekening zetten. 

Koopzegels sparen

De spaarrente bij de bank is tegenwoordig om te huilen. Eigenlijk merk je vrijwel niets van de rente. Waar je wel goed kunt sparen? Gewoon bij de supermarkt. Zeg eens ‘ja’ tegen koopzegels en na een snelle rekensom leer je dat je er inderdaad meer mee verdient. De zegels kosten maar een paar cent per stuk en daarom merk je niet heel veel van deze uitgave. De rente die je hierover verdient is maar liefst zes procent!

Zo werkt het

Per euro koop je voor een laag bedrag een koopzegel. Deze zegeltjes plak je in een boekje en als je dit boekje vol hebt, krijg je het betaalde bedrag aan koopzegels plus rente ervoor terug. De kosten per zegel en opbrengsten verschillen per supermarkt dus hieronder een overzicht van drie supermarkten:

Supermarkt Een zegel per Prijs per zegel Vol boekje Kosten  Waarde Rendement
Albert Heijn €1 €0.10 490 zegels €49 €52 6%
Jumbo €1 €0.10 250 zegels €25 €26 4%
Coop €1,59 €0.05 500 zegels €25 €26 4%
Plus €1 €0,02 200 zegels €4 €6 50%

Lees ook: Deze bekende Amerikaanse webshop is nu ook beschikbaar in Nederland

Deze tips bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Dingen voor Vrouwen ©