Verschillende soorten jassen in je garderobe: wat zijn de must-haves?

jassen must-haves

Dit zijn de jassen die jij komend seizoen in je kast moet hebben hangen

Veel mensen kunnen niet kiezen als het aankomt op de keuze voor een jas. En dat is helemaal begrijpelijk! Er zijn immers zoveel soorten jassen om te kunnen dragen. Het maakt het des te leuker om wat verschillende jassen te hebben, zodat je kunt afwisselen. De ene keer draag je immers het liefst een comfortabele jas, de andere keer is het belangrijker om er zo chic mogelijk uit te zien. Wat zijn de ware must-haves? We delen onze favorieten!

Parka’s

De belangrijkste allround jas? Dat is toch wel de parka! Je kunt ‘m op elk moment aantrekken – een fijne, praktische jas is dit hoe dan ook. Een ander voordeel is dat de parka dames nooit uit de mode raakt. Jaar in, jaar uit is dit weer een populaire keuze. Zeker als je een van de klassieke kleuren kiest, zoals grijs of groen, zit je helemaal goed.

Teddy jassen

Ben je op zoek naar een trendy jas? Een teddy jas dames is in dat geval zeker iets voor jou. De laatste tijd zien we ‘m steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn: wát is dit een comfortabele beauty! De teddy jas is extreem zacht, wat maakt dat-ie goed zit én dat-ie lekker opvallend is. Ga voor een sierlijke lange teddy jas, of juist een stoerder, korter design.

Mantels

Het is dé jas waarmee je helemaal netjes voor de dag komt: een mantel! Dit zien we dan ook als een klassieke must-have. Draag ‘m naar je werk toe, als het belangrijk is dat je look tiptop in orde is. Maar eigenlijk kun je een mantel op elk gewenst moment aantrekken. Tijdens een lange wandeling door de stad steel je er bijvoorbeeld ook de show mee. Het enige nadeel is misschien dat-ie niet zo praktisch is op de fiets, zeker als de mantel enorm lang is. Je wilt de mooie stof immers niet tussen je spaken krijgen!

Spijkerjacks

Een spijkerjas is een ideale luchtige jas. Je kunt ‘m in veel seizoenen dragen – alleen in de wintermaanden is deze jas wellicht wat te koud. Alhoewel, met een dikke trui eronder kom je misschien alsnog een heel eind als het zacht weer is. Een spijkerjas zorgt voor een stoere look. Zo’n jack is te combineren met alle items in je kast: zowel met een net jurkje als een toffe jeans. Daarom wil je er zeker eentje hebben.

Regenjassen

Tot slot nog een praktische tip: de regenjas. Aangezien het in ons koude kikkerlandje nogal eens kan regenen, heb je ‘m absoluut nodig. Gelukkig zijn regenjassen vandaag de dag steeds mooier! Er zijn trendy designs te vinden, die ook nog eens een leuke kleur kennen. Zo is het eigenlijk helemaal geen straf meer, het dragen van een goede regenjas. Wel zo prettig.

Lees ook: Leren jasje schoonmaken? Op deze manier doe je dat het beste

Beeld: Unsplash, Laura Chouette